„Apple“ patentuoja savaites autonomiškai veikti galėsiantį kompiuterį  (4)

JAV patentų biuras oficialiai atskleidė dvi naujas bendrovės „Apple“ paraiškas dėl nešiojamiesiems kompiuteriams skirtų vandenilio kuro elementų patentavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios bendrovės paraiškos buvo pateiktos dar 2010 metais, tačiau viešai paskelbtos tik praėjusią savaitę. Inžinierių teigimu, vandeniliniai kuro elementai suteiktų galimybę nešiojamiesiems kompiuteriams savaitėmis dirbti autonominiu režimu, tai yra, neprisijungus prie stacionaraus elektros tinklo.

Pirmojoje Patentų biurui pateiktoje „Apple“ paraiškoje aprašomas įrenginio, kuris tiekia energiją nešiojamiesiems kompiuteriams, sandara ir veikimas. Nurodoma vandenilio kuro elemento konstrukcija, kuro tiekimo būdas, aprašytas įrenginio valdiklio veikimas, prijungimo prie kompiuterio sąsaja.

Antrojoje paraiškoje apibūdinama, kaip toks kuro elementas montuojamas į kompiuterį ir kaip gali būti susietas su įprastine kompiuterio baterija. Apjungus šiuos abu energijos šaltinius esą būtų galima sumažinti nešiojamojo kompiuterio svorį.

Kol kas vandenilio kuro elementų kūrimą stabdo dvi pagrindinės techninės kliūtys: tokie energijos šaltiniai yra pernelyg griozdiški, kad tiktų montuoti į nešiojamuosius kompiuterius, antra, jų naudojimo kaštai yra per dideli. Vandenilio kuro elementus kuria ir tobulina „Sony“, „Toshiba“ ir kitos bendrovės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)