Nuteisti socialiniame tinkle „Facebook“ sukčiavę jaunuoliai  (23)

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį Arnoldui Kazlauskui ir Gytautui Malakauskui už sukčiavimą ir neteisėtą neviešų elektroninių duomenų įgijimą per tinklalapį „Facebook“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abiem nuteistiesiems ketvirtadienį teismas skyrė 11 mėnesių laisvės atėmimą, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams, ir paskyrė šiuos įpareigojimus: atlyginti likusią turtinę žalą nukentėjusiajam per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo; be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms.

Gytautas Malakauskas (gim. 1992 m.) ir Arnoldas Kazlauskas (gim. 1991 m.) nuteisti už tai, kad š. m. sausio 12 dieną būdami Elektrėnų bibliotekoje ir turėdami tikslą apgaule įsigyti svetimą turtą, panaudodami neteisėtai įgytą slaptažodį ir tokiu būdu prisijungdami prie nukentėjusiajam  priklausančios socialinio tinklo „Facebook“ naudotojo anketos ir juo prisistatydami, apgaule iš keturių asmenų išviliojo 701 litą.

Kaltinamieji teisiamajame posėdyje pripažino savo kaltę ir paaiškino, kad prisijungimo slaptažodį prie „Facebook“ profilio gavo iš vieno pažįstamo, kuris turėjo daug žmonių el. pašto, svetainių prisijungimo duomenų. Būdami Elektrėnų bibliotekoje jie iš ten esančio kompiuterio prisijungė prie nurodytos svetainės, apsimetė vienos anketos savininku, šio žmogaus vardu rašinėjo laiškus jo draugams su prašymais paskolinti pinigų. Rašinėjo maždaug tokias žinutes: „Labas, gal gali paskolinti pinigų, skubiai reikia.“

Apgautieji pinigus pervedė į A.Kazlausko sąskaitą banke. Pinigus į nurodytą sąskaitą pervedė keturi šio profilio savininko pažįstami. Teismas iš nuteistųjų taip pat priteisė 500 litų šios „Facebook“ anketos autoriui, kurio duomenimis buvo pasinaudota, neturtinei žalai atlyginti. Bylos nagrinėjimo metu kaltinamieji apgautiems asmenims atlygino visą padarytą turtinę žalą, pažymima teismo atstovo ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audrio Kutrevičiaus ketvirtadienį išplatintame pranešime. Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui per Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)