IBM superkompiuteris „Watson“ padės gydyti vėžį  (0)

Superkompiuteris „IBM Watson“, kuris jau yra tapęs tam tikru šiuolaikinio dirbtinio intelekto įkūnijimo etalonu ir kuris gali suprasti natūralia žmogaus kalba užduotus klausimus ir surasti į juos atsakymus informacinėje erdvėje, nuo šiol turės dar vieną užduotį. Jo galimybės bus naudojamos, ieškant naujų būdų onkologiniams susirgimams gydyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša interneto portalas Computerworld, „profesionaliu“ superkompiuterio paruošimu kovai su vėžiu užsiims kompanijų IBM inžinieriai ir specialistai iš įmonės „WellPoint“. Pastaroji jau sukūrė reikalingą programinę įrangą. „Watson“ padės Los Andžele (JAV) dirbančio Sidars-Sinai medicinos centro onkologams. Superkompiuterio darbiniai algoritmai bus nuolat tobulinami, prižiūrint šiam centrui priklausančio Vėžio instituto vadovui William Audeh.

„IBM Watson“, kurio aparatinė dalis bus patalpinta kompanijos „WellPoint“ būstinėje, gaus visą iki šiol sukauptą informaciją apie kelių tipų vėžinius auglius, o tai leis kompiuteriui sėkmingiau vykdyti suplanuotas užduotis.

Priminsime, kad superkompiuteris „IBM Watson“ sudarytas iš 90 serverių, iš kurių kiekvienas turi po keturis aštuonių branduolių „IBM Power7“ mikroprocesorius. Kompleksas turi 15 TB operatyvios atminties, o produktyvumas siekia 80 TFLOPs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)