Į ką atkreipti dėmesį, renkantis muzikos „debesų“ paslaugą?  (2)

Šiais laikais be keleto tūkstančių muzikos kūrinių neapsieina net ir mažiau muzika besidomintis žmogus. O ką jau kalbėti apie melomanus… Sparčiai populiarėjant muzikos „debesų“ paslaugoms, atsiranda galimybė išrinkti iš daugybės variantų, iš kurių bene populiariausios yra „Google“, „Amazon“, „Apple“ paslaugos. Kaip išsirinkti geriausią variantą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmenybę reikėtų teikti toms paslaugoms, kurios gali pasiūlyti ne mažiau funkcijų nei įprasta muzikos programa kompiuteryje. Pradėdami naudotis muzikos paslauga, atkreipkite dėmesį į tai, ar jums pateikiamos kokios nors pamokos ar patarimai, kaip lengviau ir patogiau naudotis paslauga.

Sąsaja

Vienas iš pagrindinių kriterijų, pagal kuriuos vertinamos internetinės muzikos „debesų“ paslaugos, yra vartotojo sąsaja ir suderinamumas. Jūs savo muzikos kolekciją turite pasiekti iš bet kurios vietos, tad pasirinkta paslauga būtinai turėtų būti suderinama bent su keliomis kompiuterių platformomis. Žinoma, didelis privalumas, jeigu muzikos paslauga, kaip pavyzdžiui, „Google Music“, turi mobiliąją programėlę. Neverta pamiršti ir muzikos rinkmenų formatų. Dauguma šiandieninių paslaugų palaiko tik populiariuosius MP3 ir AAC formatus, tačiau neprošal būtų, jeigu paslauga „palaikytų“ ir tokius formatus, kaip M4A ir WMA.

Garso kokybė

Kiekvienas iš mūsų norime savo ausims pateikti tik aukščiausios kokybės garsą. Didelis privalumas, jeigu paslauga, pavyzdžiui, „iTunes Match“, suvienodina visų muzikos kūrinių kokybę, net jei kūriniai yra prastesnės kokybės, paslauga juos automatiškai sureguliuoja. Verta būtų pamėginti palyginti, kaip tam tikras kūrinys yra atkuriamas iš jūsų kompiuterio ir kaip – iš muzikos paslaugos, kurioje įkeltas kūrinys.

Lengvas naudojimasis

Nors šių dienų paslaugomis nėra sunku naudotis, tačiau vienos paslaugos vartotojams leidžia lengviau įkelti muziką nei kitos. Įprastai vartotojas ieško kuo paprastesnio dizaino paslaugos, į kurią nebūtų „prikimšta“ įvairiausių nereikalingų grafinių elementų. Pirmenybę reikėtų suteikti toms paslaugoms, kurios taupo mūsų brangų laiką: greitai įkelia ir paruošia muzikos kolekciją klausymui.

Taigi trumpai apibendrinome, į ką reikėtų atsižvelgti, renkantis muzikos „debesų“ paslaugą. Suderinamumas, kokybė ir paprastumas – trys dalykai, kurių turėtumėte ieškoti kiekvienoje muzikos paslaugoje. Norintiems sužinoti daugiau apie tokio tipo internetinius muzikos grotuvus, siūlome paskaityti straipsnius apie „Google Music“, „Apple iCloud“ ir „Amazon Cloud Player“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: