Kinų „Alibaba“ rengiasi įsigyti „Yahoo“?  (1)

Kinijos „Alibaba Group“ pasamdė JAV lobistų bendrovę, taip dar labiau sustiprindami įtarimą, jog ši kompanija rengiasi įsigyti „Yahoo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinai pasamdė „Duberstein Group“ - bendrovę, kuriai vadovauja buvęs Baltųjų rūmų personalo vadovas Kennethas Dubersteinas. Praėjusį spalį „Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma pareiškė, kad norėtų įsigyti „Yahoo“, o pastaruoju metu kartkartėmis pastebima ženklų, jog tai nebuvo tušti žodžiai.

Tiesa, kilo nuogąstavimų, kad toks sandoris JAV gali susidurti su politiniu pasipriešinimu. „Duberstein Group“ gruodžio 23 dieną JAV senatui pateikė deklaraciją, kurioje nurodoma, kad juos pasamdė „Alibaba Group“.

Nereikalingas atsargumas?

Kinijos technologijų įmonės – tokios kaip „Huawei“ - pastaruoju metu patirdavo tam tikrų sunkumų, kai norėdavo įsigyti JAV bendroves. Tačiau, nors analitikai tvirtina, kad „Huawei“ sandoriai buvo stabdomi JAV nacionalinio saugumo sumetimais, dėl „Alibaba“ saugumo klausimų gali nekilti.

Analitikų teigimu, pats vartotojas renkasi ar naudotis kokio nors tinklalapio paslaugomis, ar jame registruotis. „Nemanau, kad reikėtų labai rūpintis. Vartotojai gali pasirinkti atskleisti ar privačiai laikyti tiek duomenų, kiek jie patys nori. Jeigu vartotojas kuriasi paskyrą „Yahoo“ ir žino, kad tai yra kinams priklausanti bendrovė, apsispręsti turės jis pats“, - sakė Pekine įsteigtos konsultantų bendrovės „Marbridge Consulting“ atstovas Markas Natkinas.

Patvirtinti gandai

„Alibaba“ ir „Yahoo“ santykių istorija prasidėjo 2005 metais, kuomet „Yahoo“ už 1 mlrd. dolerių įsigijo 43 proc. Kinijos bendrovės. Tačiau bėgant metams santykiai tarp bendrovių prastėjo, o „Alibaba“ stengėsi išsipirkti savo akcijų dalį – kol kas „Yahoo“ tokioms pastangoms sugebėjo priešintis.

Visgi praėjusią savaitę pasirodė pranešimų, jog „Yahoo“ direktorių taryba pradėjo svarstyti galimybę sumažinti jiems priklausančių „Alibaba“ akcijų dalį. O tuo pačiu, mažėjant „Yahoo“ vertei ir užimamai rinkos daliai, pradėjo sklisti ir pranešimai apie įvairias įmones – taip pat ir „Alibaba“ - kurios galėtų įsigyti amerikiečių bendrovę.

Analitikai tvirtina, kad pastarasis „Alibaba“ sprendimas pasamdyti amerikiečius lobistus tik kliūstelės daugiau žibalo į gandų liepsnas. „Tai yra dar vienas faktas, patvirtinantis gandus, jog „Alibaba“ rengiasi sudaryti sandorį su „Yahoo“ siekiant išpirkti amerikiečiams priklausančią „Alibaba“ akcijų dalį“, - sakė „Charlton Media Group“ atstovas Timas Charltonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)