Pasaulis ant naujo karo slenksčio: prie Irano kranto išplaukė JAV smogiamoji grupė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2011-12-30 09:16
Užtampys vieną kartą Iranas katiną už ūsų, gerai jiem tikrai nepasibaigs...
Zebediejus 2011-12-30 09:34
Nereikia nieko tampyti. Dirva šitam "karui" ruošiama jau ne pirmus metus. Laukiama tik mažo "najiezdo", kad "taikdariai" iš kito kontinento pultų "įvedinėti demokratiją". Matytas vaizdelis su Afganistanu, Iraku, nebus išimtis ir čia. Situacija panaši į kaimo šokius - visi žino ko susirinko, laukia tik kas pradės.
JOZIKus 2011-12-30 10:03
šlykštynės USA. nekenčių šitų padugnių kaip nieko kito. o dar straipsnis sudėliotas taip, kad lyg Iranas kaltas, o ne USA. absurdai.
MindaugasV85 2011-12-30 10:11
Aha, mums galima, o tau ne (turėti branduolinį ginklą). Kas būtų, jei Iranas pradėtų drausti "mūsų" politikams bobas dulkinti (pastarieji panašiai ir elgiasi)? O tiems amerikiečiams į šitą pasaulio kraštą išvis kojos nereiktų kišt. Tegul naudoja savo žemių resursus.
uodas 2011-12-30 10:39
Jie planetoj stipriausi ir jie tuom naudojasi, tik jus nervina, kad viskas ivilkta i demokratijos ruba, nors aiskiai matosi, kad cia jokia nedemokratija - ir isvis man tas zodis toks nuvalkiotas, kad senai prarades betkokia pozityvia reiksme.Bet jei mes butume stipriausi, mes elgtumemes taippat. o Iranas man biski juokingi - aplamai visi arabai juokingi, kuriuos pries tai uzpuole jav - visada jie buna isitikine, kad jie tinkamai pasiruose ir visada pabaiga tapati.. kaip galima buti pasiruosus, jei tik giniesi savoje teritorijoje ir tik tavo visi resursai naikinami - fabrikai, keliai, miestai ir t.t. as niekaip nesuprantu, kas pas juos ten galvelese verda. kas per karas, jei jav gali kariaudama betkada nutraukti kara be jokiu paliaubu ir karas sustoja - kai priesininke tik ginasi ir tiek - cia ne karas, cia panasiai kaip vokieciai per antra pasaulini lenkija uzeme - kiekten buvo 28dienos ligtais - cia pramogine medziokle, o ne karas
Creatium 2011-12-30 10:47
Na, jeigu tarkim Iranas jau turi branduolinę bombą, o jeigu dar ir ne vieną - tai pavojus tikrai yra. Nesvarbu kas kaltas, kas ne dėl tų visų nesąmonių. Esmė ta, kad jeigu Iranas staiga sugalvotų smogti/keršyti bet kam, tai geruoju nesibaigtų.
nanobullet 2011-12-30 10:50
praleidai viena smulkmeną JAV branduolini ginkla pasigamino karo metu o tai neatrodo taip keista kaip ji gaminti taikos metu juk jo paskirtis tik viena ir mes ją visi žinom. Darom išvadas.
Zebediejus 2011-12-30 10:54
O kuom dabar Irane ne karinis stovis? Kai artėja daug kartų stipresnė armija, čia ne karinė situacija? Neginu Irano, ypač jų vado. Yra ten didelių problemų. Tik ar Amerikai jas reiktų spręsti.. Kažkodėl "demokratijos trūkumas" nesprendžiamas šalyse, kurios neturi nieko bendro su nafta ar kitais brangiais resursais..
lightfire 2011-12-30 10:59
Straipsnis mažų mažiausiai keistas. Bet matyt tai neturėtų stebinti, nes paimtas iš Irano naujienų agentūros FARS (o ne Pars). Labai taikliai pasivadinusi agentūra kaskart pateikianti skiedalų. Kad ir pavadinimas:
enternald 2011-12-30 10:59
Na šiaip neaišku, ką JAV darys, bet jei Iranas užblokuotų sąsiaurį, manau ne JAV pirmi atakuotų, o Saudo arabai ir kitos Artimųjų Rytų tautos. Įsivaizduok visą tavo uždarbį kažkokie išsišokę Iraniečiai naikina. Garantuoju Kuveitas ir Saudo Arabija patys maldautų užpulti Iraną. Iranas jau seniai nėra nefundamentalistinė šalis. Ir kitaip nei Irake, kur JAV iš oro karą paskelbė (dėl neegzistuojančių ginklų ir gana švelnaus palyginus su Iranu rėžimo, gal dar dėl naftos (nors Irako nafta sudaro tik lašelius JAV importe)), Irane ginklų ir atominio kuro programa vyksta. Jei Iranas turi atominį ginklą tai ne pyragai visiems.
nulis0 2011-12-30 11:00
Video reportažas susuktas taip, kad atrodytų, jog čia viskas dėl branduolinio ginklo. Iranas nėra toks durnas, kad gamintūsi branduolinį ginklą, žino kokius prišus turi ir kuom visa tai baigtūsi. Visa esmė čia yra, kad Iranas pagrasino uždaryti sąsiaurį, JEIGU JAV įves naujas sankcijas Irano eksportuojamai naftai. Iranas įsileidžia stebėtojus, buvo sutarta su Rusija, kad ji tieks kurą įsodrintą tiek, kad tik energetikoj naudoti eitų, bet visvien JAV bombos vaidenasi ( O kur nesivaidens, kai praktiškai visam pasaulyje priešų turi). Tai vėlgi kodėl Iranas staiga atsiduria už tam tikrų ribų užtverdamas sąsiaurį, o JAV toliau lieka ''teisingos'' valstybės ribose praktiškai uždrausdama valstybei egzistuoti? Atsakymas- nafta, DAUG naftos
MindaugasV85 2011-12-30 11:01
O pasibaigus karui ir toliau gąsdina pasaulį su tuo savo branduoliniu ginklu. Izraelis irgi kaip manoma turi branduolinį ginklą. Va su juo amerikiečiai skaitosi. Turėtų Iranas, tai ir su juo santykius aiškintųsi diplomatiškai, o ne laiveliais aplink plaukiodama.
zilvinuks 2011-12-30 11:04
Kunigelis 2011-12-30 11:05
Amerikai kogero butu nusisikt ant to Irako ir ju demokratijos, jei sie nesigamintu atomines. Siurbtu ta nafta toliau isjos ir tiek. Bet arabai nori turet atomine o su ja ju kortu kalade gerokai sunkesne tampa. Nes uzplauks kas ir paleis ta raketa, o kas toliau nejau pasakysi zuvusiems kad atleiskit mes nenorejom kistis i tai. Nesakau kad Amerika teisi taciau kai tokios nenuspejamos valstybes siekia atominio ginklo kazkam reikia isikist,kadangi mes per silpni tai daro Amerika.
zilvinuks 2011-12-30 11:06
Durneli ,Izraelis ir USA geriausi draugai.
nulis0 2011-12-30 11:11
Afganistanas yra viena, o Iranas visai kitą. Afganistane nenustebčiau, jeigu pakastų ar išpirkos prašytų, šalis visdėlto daugiau kaip 20m kariauja... O Irane, nors valdžioj ir psichai, bet pati valstybė visgi sukasi kaip gali ir sakyčiau su tokiom sankcijom, kokios jai taikomos pakankamai gerai laikosi. Ir turiu pažįstamų, kurie ten buvo- atsiliepimai apie žmones kuo geriausi, taip kad nelygink šūdo su sviestu...
Zebediejus 2011-12-30 11:20
Nereikia rusų propagandos, užtenka stebėti kas vyksta pasaulyje ir kartais pasinaudoti savo galva. Kažkodėl tokie gudruoliai kaip tamsta mano, kad reikia tikėti arba JAV arba Rusija. Nustebsi sužinojęs, kad yra ir trečias kelias - stebėti ir daryti išvadas. JAV ir Rusijos propaganda yra gan panašaus lygio ir labai paviršutiniška. Kas liečia afganistaniečių neapykantą baltam žmogui, tai tam yra labai normalus paaiškinimas - jei tavo šalį šitiek metų siaubtų baltieji (rusai, amerikiečiai, europiečiai), manau tu elgtumeis ne kitaip. O Irane niekas ant baltųjų nepuola, nereikia rodyti savo neišmanymo.
nanobullet 2011-12-30 11:25
bet prie tos situacijos privede atominio ginklo kurimas kuris ne šeis metais prasidejo o jau tesesi kuri laika.
Zebediejus 2011-12-30 11:33
Galbūt. O gal ginklas buvo kuriamas todėl, kad JAV ir kitos sąjungininkės pastoviai žvangina ginklais aplink. O gal ginklo išvis nėra. Jei pamenat, prieš invaziją į Iraką irgi buvo "patikimų duomenų" apie masinio naikinimo ginklą, kurio visgi rasti nepavyko. Kaip bebūtų, tiesa nėra iki galo aiški, bet interpretacija "Iranas - blogiečiai, JAV - taikdariai" pažiūrėjus į netolimą praeitį, nebegalioja. Neaišku nei kurie čia "blogiečiai", nei kurie "geriečiai". Greičiausiai tokių nėra išvis. Tiek ir tenorėjau pasakyti
lightfire 2011-12-30 11:51
ką reiškia ginklų žvanginimas? Iranas 9-jame dešimtmetyje po revoliucijos elgėsi kaip fanatikų valdoma gauja - minavo tarpt vandenis, užpuldinėjo prekybinius laivus, rėmė ir teberiamia įv. teroristines grupuotes.