„Apple“ užpatentavo „Multi-Touch“ technologiją ir „YouTube“ piktogramą  (6)

JAV Patentų biuras (United States Patent and Trademark Office, USPTO) paskelbė užregistravęs 18 kompanijai „Apple“ priklausančių patentų, praneša interneto portalas appleinsider.com. Tarp „Apple“ patentų yra viena iš esminių technologijų, naudojamų daugelyje įrenginių su sensoriniu ekranu – „Multi-Touch“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pastarąją technologiją dar 2007 m. užsiminė tuometinis kompanijos vadovas Steve'as Jobs'as, pristatydamas išmanųjį telefoną „iPhone“. Patente nurodoma, jog multi-sensorinė matrica gali reaguoti į daugybę prisilietimų, kurie atliekami vienu metu arba beveik tuo pačiu metu, o taip pat identifikuoti ir sekti prisilietimų vietą. Dauguma įrenginių, kurie pasirodė dar iki 2007 m. įvykusio „iPhone" debiuto, buvo valdomi vienu lietimu. „Multi-touch“ technologija, kuriai „Apple" gavo patentą, leidžia ne tik atpažinti keletą prisilietimų vienu metu, tačiau gali registruoti įvykį kaip „pusiau lietimą“, kai pirštas pakimba virš ekrano, tačiau pačio prisilietimo dar nebuvo.

Patentą lydinčiame dokumente nurodyta, kad patentuota technologija gali būti panaudota labai plačiai, ji gali būti panaudota asmeniniuose, planšetiniuose kompiuteriuose, nešiojamuose įrenginiuose (skaitmeniniai vaizdo ir garso grotuvai, mobilūs telefonai). Beje, įdomu ir tai, jos JAV Patentų biuras užregistravo ir kitą „Apple“ patentą, kuris susijęs su „iOS“ naudojama retro stiliaus „Youtube“ piktograma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: