Pagal „Facebook“ naudojimą tarp pasaulio šalių pirmauja… Kipras!  (5)

Kompanija „Pingdom“ atliko skaičiavimus ir paskelbė įdomius tyrimo rezultatus apie tai, kaip įvairiose šalyse naudojamas „Facebook“ socialinis tinklas. Išvardinta 10 šalių, kuriose užfiksuota daugiausia „Facebook“ naudotojų, lyginant su visos šalies gyventojų skaičiumi. Anot šio tyrimo, statistikoje pirmauja Kipras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iliustracijoje parodytas šalių dešimtukas, ir iš jo matome, jog jau minėtame Kipre net 69 procentai gyventojų naudojasi „Facebook“, o jeigu skaičiuoti šią proporciją vien tik nuo interneto vartotojų skaičiaus – tai rodiklis pakyla iki 95 %. Tiesa, tai susiję ne tik su dideliu vartotojų skaičiumi, bet ir su gana maža šalies populiacija – Kipre yra tik 800 tūkstančių gyventojų, t. y. praktiškai tiek pat, kiek gyvena Vilniuje, įskaičiuojant visus studentus ir kitus atvykėlius, kurie nėra oficialiai registruoti sostinėje.

Žvelgiant toliau į pateiktą lentelę, galima pastebėti įdomių dalykų: pvz, Čilėje yra daugiau „Facebook“ naudotojų, negu interneto naudotojų! Kaip tai gali būti? Patys „Pingdom“ šią anomaliją paaiškina savo skaičiavimų specifika arba tuo, kaip Čilės gyventojai tiesiog pamišę dėl „Facebook“.

Gaila, kad pateikiamas tik pirmasis dešimtukas – būtų įdomu pasižiūrėti, koks procentas Lietuvos gyventojų naudojasi „Facebook“. Mūsų pačių spaudoje galima rasti pranešimą apie 44 procentų rodiklį, o įskaičiuojant visus socialinius tinklus – jais naudojasi net 60 % šalies gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)