Pasižymėk, ką perskaitei, klausei ar matei  (18)

Ar niekada nebuvo įdomu, kiek esate perskaitę knygų, peržiūrėję filmų, perklausę dainų? O gal užmiršote, ties kelinta serialo serija sustojote? Yra daugybė tinklalapių, leidžiančių pasižymėti ką padarėte. Šiame apžvelgsime kelias šiam tikslui skirtas svetaines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knygų archyvavimas Goodreads.com

Šis nemokamas įrankis nėra toks elementarus, kaip atrodo į jį pažvelgus - „Goodreads“ turi daugybę funkcijų. Išsaugoti galima ne tik perskaitytas knygas, bet jas ir vertinti (penkiabalėje sistemoje ir/ar parašyti apžvalgą) bei cituoti. Atrodo, kad tai mažai kuo skiriasi nuo „paprastesnio“ varianto - tiesiog užsirašinėti užrašų knygelėje. Tačiau „Goodreads“ galima pavadinti ir socialiniu tinklu - įdomu stebėti ką skaito draugai ar kokios knygos jiems patiko. Įkėlus 20 perskaitytų knygų pavadinimų, sistema pati generuoja rekomendacijas pagal tai, kokios knygos vartotojui patiko. Viena įdomi funkcija yra knygų dalybos. Autoriai siūlo dalyvauti loterijose, kuriose galima laimėti knygas. Galimybių ne itin daug, kadangi šios svetainės vartotojų skaičius yra palyginti didelis, bet kažkas juk turi laimėti.

Last.fm parodys, ką jūs klausote

Melomanų mėgstamas ir bene populiariausias muzikos gerbėjų tinklas yra „Last.fm“. Deja, jame panaikinta galimybė nemokamai klausytis radijo. Šiuo metu tokia paslauga kainuoja 3 JAV dolerius per mėnesį. Tačiau pagrindinės „Last.fm“  funkcijos išliko nemokamos. Yra galimybė susieti „Last.fm“ profilį su įvairiais grotuvais: „Winamp“, „iTunes“, „Rhythmbox“, „Amarok“ ir netgi su interneto grotuvais - „Grooveshark“ ar „Thesixtyone“. Taip pat galima pažymėti mėgstamiausias dainas (ang. loved tracks) ir stebėti, kokie atlikėjai ar dainos yra dažniausiai klausomos. Kaip įprasta, be draugų negerai - čia taip pat rasime jų profilius ir galėsime su jais pabendrauti virtualioje erdvėje arba surasti naujų bendraminčių.

IMDB.com ir Addic7ed.com filmų ir serialų mėgėjams

Filmų ir serialų mėgėjams informacijos katalogavimo priemonių internete taip pat esama. Pavyzdžiui, „Addic7ed.com“ leidžia atsisiųsti subtitrus serialams skirtingomis kalbomis ir pasižymėti, kurį epizodą jau peržiūrėjote. Kitas pavyzdys yra „IMDB.com“. Tai - šaunus įrankis, kuomet ieškai naujų filmų arba domiesi juos žiūrėjusių asmenų atsiliepimais. Portale yra įdiegta vertinimo sistema, galima skaityti filmų ar serialų apžvalgas (kurias rašo patys vartotojai) ar peržiūrėti aktorių sąrašą ir panaršyti smulkesnę informaciją apie tai, kaip buvo kuriamas vienas ar kitas filmas.

O kaip jūs pasižymite, ką skaitėte, klausėte, žiūrėjote?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(1)
(0)
(0)

Komentarai (18)