Nuomonė: „Samsung“ gresia saulėlydis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2012-01-03 14:56
Mano nuomone, Samsung taip išaugo daugiausia dėl kainos/kokybės kompromiso. Samsung niekada negarsėjo aukščiausia kokybe, tačiau ji ir nėra žema. Sakyčiau pakankama - ekonominė klasė, o kadangi kainos geros, tai perka labai daug žmonių, kurie negali sau leisti įsigyti brangesnių/kokybiškesnių produktų, tačiau nenori sutaupę dar 20% turėti jau žymiai prastesnio produkto. Tokių žmonių labai daug, Rytų Europoje, Azijoje, Pietų Amerikoje (žinoma ir kituose regionuose, tačiau ten daug ir pasiturinčių) - regionuose, kur žmonių ir šiaip yra labai daug, todėl Samsung rinka yra daug didesnė nei Sony ar IBM. Taigi maržos gal ir mažesnės, bet rinkos didesnės, todėl ir rezultatai neblogi. Visgi, Sony ar IBM vis dar įdomūs, nes gamina kokybiškus produktus, o va Samsung į premium klasę įsipaišyti sekasi sunkiai. Naujieji Smart TV atrodo patraukliai, bet ir tai, ar turėdami didesnį biudžetą rinktumėtės Samsung ar analogiško funkcionalumo japonų gamintojų TV? Taigi mano nuomone Samsung sėkmė tęsis tol, kol už ekonominę kainą jie vis dar galės pasiūlyti padorią kokybę, o pigesni konkurentai kainą mažinti galės tik kokybės sąskaitą. Bet jei Kinai pradės gaminti tokius pat kokybiškus produktus pigiau, tuomet viskas priklausys tik nuo programinės įrangos, nes geležiai vis pingant, vis daugiau dėmesio net ir besivystančiose šalyse žmonės ims skirti programinei įrangai, o čia Samsung yra labai silpni (bet kinai turbūt dar silpnesni). Būtent į programinės įrangos vystymą jiems reikėtų dėti daugiausiai investicijų, su galima perspektyva, kad ateityje, kaip ir IBM (o ir HP apie tai jau galvoja), teks parduoti geležies verslą tiems, kurie gali ją pagaminti pigiau.
Arwis 2012-01-03 15:11
Sutinku kad Samsungas tikrai turi ta kainos/kokybes santyki ir kad bent kol kas nera konkurentu kurie galetu ikasti samsungui. Taciau nereiketu tuom buti issitikinus, kadangi is kinijos tikrai gali atsirasti konkurentas ar du ypac siais ekonomikos nestabilimo laikais. Todel matomai kompanija ruosiasi sitam ir diversifikuoja savo veikla. Kaip minejau, negali ant lauru miegoti ir galvoti kad taip bus visada.
Arthuras 2012-01-03 15:14
Jei realiai skirtumo nepajusčiau, tai tikrai rinkčiausi Samsung, nes manęs nekankina brand'o manija.
Simplicity 2012-01-03 15:58
Nuo kada SONY yra premium klasė? Ketvirtą dešimtį pradėję ir vyresni broliai lietuviai vis dar mėgsta mistifikuoti ir legendomis apipinti pirmuosius į nepriklausomą Lietuvą įvežtus elektronikos prietaisus. Tais gūdžiais laikais nebuvo geresnio „kasetnyko“ už TOSHIBA ar SONY, nes tarybinės VILMOS nusileido funkcionalumu, o kinietiškos OSAKOS ir panašūs noname'ai — kokybe. Lygiai taip pat, kaip nebuvo ir nebus nieko geriau už dramblio kaulo baltumo iš vokiečių parvežtą MIELE skalbyklę Nesuprantu kaip visi šitie mitai prasibrovė į visai jaunas galvas Pažiūrėkit kaip gedo ir genda Play Station konsolės, lūžta dabartinių SONY VAIO nešiojamų kompiuterių ekranų laikikliai, kaukia ir vibruoja nekokybiški ventiliatoriai, tirpstantys BRAVIA televizoriai http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... smoke.html Šiais laikais praktiškai viskas gaminama ir surenkama Kinijoje tad tikrai neverta vaikytis prekės ženklų ir ryškiai permokėti už tą patį jei garantinis laikas — tie patys 24 mėnesiai.
GigglyGuy 2012-01-03 16:51
Nesamonė kažkokias peza, tas bbc.co.uk iš neturėjimo apie ką rašyti. Viskas gerai bus tuo Samsungu, kaip buvo, dabar turi pasididžiavimą Samsung Galaxy S2, kuris pats kol kas greičiasias mobilusis telefonas rinkoje. Kaip išeis iPhone 5, jie paleis į rinką Samsung Galaxy Cluster kokį Man Samsung televizoriai man visada labiau prie širdies budavo. Nes pagal kaina visada pasiūlo daugiau funkcijų, nei koks toshiba ar sony už didesnę. Man atrodo ir visiems taip pat. Tik va prieš perkant reikia pasidomėti apie produktą, nes ne visi leidimai yra vykę, kaip kažkada nusipirkau Samsung telefoną atsismaukiantį, tai prasikeikiau... Vienu žodžiu kažkoks netechnologiškas straipsnis.
Karvė 2012-01-03 17:06
Visi padaro broko, dar nežinau kompanijos, kurios nebūtų paleidusios brokuotų produktų partijos (net ir premium klasės). Tai ne rodiklis. XBox 360 pirmieji turėjo kažkur 60% tikimybę sukepti, kažin ar PS tiek teko pakeisti. Sony VAIO irgi yra pakankamai geri kompai, kiek teko susidurti, bėda tik kad jų serviso Lietuvoje normalaus niekada nebuvo, o atsarginės dalys kainuoja krūvas pinigų. Žodžiu, kažką tiksliau būtų galima vertinti matuojant kiek % produktų grįžta garantiniam aptarnavimui ar apklausiant didelį skaičių vartotojų. Tai kad iškepė keli Bravia TV ir dėl to juos pakeitė naujais, gali pasirodyti smulkmena, kai paaiškės, kad kokie keli % Samsung TV garantiniam aptarnavimui grįžta tą pačią savaitę, kai yra nuperkami. Ir taip, Sony tikrai gamina aukštesnės klasės produktus, nes tų pačių specifikacijų juos sugeba parduoti brangiau. Kodėl žmonės juos perka? Visi durniai, tik tu vienas protingas? Žinoma yra ir dar aukštesnių klasių audio/video įrangos ir niekas nesiginčys. Bet tą įrangą gamina ne Samsung. Kaip Passatas nėra iš tos pačios klasės kaip BMW, taip ir Samsung yra žemesnėje kategorijoje nei Sony.
Karvė 2012-01-03 17:11
Yra argumentų kažkokių? Jei reikėtų rinktis Android'ą (bet šiaip jo nesirinkčiau), tai rinkčiausi SE, jau vien dėl to, kad jie turi daugiau patirties dirbdami su softu ir jų programinė įranga yra tobulesnė. Samsung Kies net kontaktų normaliai importuoti nesugeba - pameta vardus. Ko galima tikėtis iš jų programinės įrangos, kai tokia esminė funkcija neveikia?
Arthuras 2012-01-03 17:15
Brokas? Yra garantinis. Atrodo pigiai? Lyginant su kuo? Sony? Nejuokauk.
Karvė 2012-01-03 17:33
Garantinis yra vargas - reikia nešti, vežti, gaišti laiką, negali naudotis nusipirktu produktu. Jei produktas grįžta į garantinį, tai reiškia jis nekokybiškas. Jei negrįžta - reiškia kokybiškas. O šiaip čia beprasmė diskusija. Aš net neminėjau Sony konkrečiai ir manau, kad reikėtų vertinti tos pačios kategorijos produktus atskirai ir tada galbūt galima priimti sprendimą. Jei aš turėčiau laisvesnį biudžetą nusipirkti kažkokiam gaminiui, turbūt nei vienoje kategorijoje mano pasirinkimas nebūtų Samsung.
EviLdas 2012-01-03 17:39
Ar čia tik man atrodo, kad pastaruoju metu čia pagausėjo balsas.lt stiliaus studentiškų straipsnių, kuriems sugalvojama kokia nors iššaukianti antraštė, o po to bandoma prie jos "pritempti" faktus?
EviLdas 2012-01-03 17:45
P.S. O kad lietuviai mėgsta "širpotrebą" (didžioji Samsung produkcijos dalis puikiai telpa į šitą sąvoką) - nieko naujo. Taip kad visiškai nesistebiu, kad ir čia tarp komentatorių atsiranda "perku pigiai, nes esu gudresnis už perkančius brangiai" mąstysenos gudručių. Bėda ta, kad dauguma jų niekada gyvenime ne(į)pirks nei Sony, nei BMW, tad ir belieka tik loti ir vaidinti protingus.
arvis911 2012-01-03 18:26
Čia gerai suskėlei su tuo bmw ir ir sony. Ne kartą mates kai peckelei susipirke iphonus susideda ezio korteles, o vos ne kiekvienas pacanas tik su bmw ir vazineja.
Arthuras 2012-01-03 18:33
Bėda ta, kad tokių "intelektualių" komentarų aš galiu delfi.lt prisiskaityt... Turiu pavyzdžių, kaip daugumos laikomas kokybišku, DELL nešiojamas kompiuteris ne kartą buvo atsidūręs garantiniame dėl gedimų. Kaip jau kažkas minėjo - elektronika visada surinkinėjama ten pat - Kinijoje, todėl kokybė - loterija.
EviLdas 2012-01-03 18:58
Va va, puikiai matosi, kad Delfyje tau ir vieta Pacanų supuvusi troikė yra toks pat bmw, kaip tavo dell už štukę litų yra tikras dell - radai, su kuo lygint. Bet kartą gyvenime nusipirk normalų verslo klasės kompą už 5kLt ir daugiau - va tada suprasi, už ką yra pinigai mokami ir kas yra tikrai geras ir patvarus daiktas. Kai iš vakaro užregistruosi gedimą on-line servise, o sekančią dieną 9:30 tavo ofise jau nekantriai trepsės vaikinukas su nauja detale ir reikš didelį norą pats ją pakeisti, nes visa tai yra on-site warranty dalis, nereiks verkt nei dėl ilgai aptarnaujamų daiktų, nei dėl pačių gedimų. Ai, žodžiu, ką aš čia jums aiškinu, varguoliai
Karvė 2012-01-03 19:07
Tai yra loterija, tačiau skirtingų firmų bilietai turi ne vienodą tikimybę laimėti. Jei nori laimėti, tai rinksiesi tą, kur didesnė tikimybę, ar ne? Tau gali belenkoks brangus ir geras kompas supleškėti kaip koks barebone laužas, o gali pigiausias Acer be jokių problemų veikti 5 metus. Tai nieko neparodys apie tuos kompus gaminančių įmonių produkcijos kokybę. Tik imant didelį kiekį ir skaičiuojant statistiką galima darytis kažkokias išvadas. Didelėse parduotuvėse yra garantinio aptarnavimo centrai, į kuriuos atneša įranga jei kažkas sugenda. Jie turi statistiką, kiek kokių įrenginių pardavė, kiek jų sugrįžo. Tas procentas ir yra kokybė.
Arthuras 2012-01-03 19:19
Nemėgstu laido riterių. Jei tau atrodo, kad visada kokybė perkama už pinigus - apgailestauju. Tarp kitko, tas DELL buvo pirktas už ~4k lt. Ir ne kartą pavedė. Kas liečia BMW, tai jų patikimumas - uodegoj. http://auto.delfi.lt/advice/vokieciai-i ... d=52894423 Matai kokie patikimiausi? Ir dar. BMW kainos lygiai tokios pat kaip ir Audi, MB, Lexus. Ir kokybė - net ne pati aukščiausia. Sukramtyk ir suvirškink tai.
faktas 2012-01-03 19:43
Manau, kad kol kas per drąsu kalbėti apie Samsung saulėlydį. Kad žlugs, tai aišku. Visi kažkada žlunga, bet S. laikysis dar ilgai. Apskritai vertinant perspektyvoje, tai S. per pastaruosius metus ypač aktyviai brangina savo prekinį ženklą. Va labai įdomi padėtis dabar yra su Philips. Manau, ateityje Philips turės įtakos.
EviLdas 2012-01-03 20:06
Jei tu nesugebi po parašymu "bmw" įžvelgti tiesiog aliuzijos į prabangesnes markes, nėr su tavim ką kalbėt. Ir man visiškai nesvarbu, kad priusas genda mažiau už 7er, s8 ar S klasę - tu tuo primusu ir kratykis. Aš, jei tamsta nesupyks, ir toliau važinėsiu savo MB, pirksiu brangius kompus ir telefonus, ir nesvaigsiu komentaruose, koks afigienas yra širpotrebinis Samsung telikas ar telefonas.
Arthuras 2012-01-03 20:15
Argumentatyvu.
SarasLT 2012-01-03 20:30
Galvojau, kad šiais laikas laido riterius šimtu procentu pakeitė internetiniai troliai. Pasirodo klydau.