Prezidentė pasirašė laikmenų apmokestinimo įstatymo pataisas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-01-07 10:45
Ar kas nors pagalvoja kiek mes uždirbame valstybei? Kai gauni atlyginimas 24 % nueina valstybei, dar 7 % nuo atlyginimo įmonė turi sumokėti tam, kad galėtu tau sumokėti atlyginimą. Gaunasi 31 % tavo atlyginimo eina valstybei. Perki prekes ir paslaugas, valstybei nuo to kas liko sumoki PVM. Lietuvoje lygtais 21 % šiuo metu. Perki kurą, cigaretes, alkoholi ir kitas prekes su akcizu. Vėl dalis tų pinigų nueina valstybei. Dabar pirksi elektronika ir dar daugiau pinigų gaus valstybė. Reikia nepamiršti, kad kai ką nors perki, atmetus PVM ir akcizą, likusi dalis eina įmonei. Bet nuo šios sumos valstybė vėl pasiima savo daly per pelno mokestį ir kitus mokesčius (taršos mokestis ir panašiai). Galutinai gali išeiti kad iš viso valstybė gauna apie 60-70% visų mūsų uždirbtų pinigų.
blizzard 2012-01-07 12:34
Dabar tik galima įsivaizduot kur tie pinigai dingsta, nes aš kaip ir nematau.. 720p, tai taip, dabar surinks tą mokestį, tai pusė jo tikrai išeis neaiškiai keliais, o kita pusė bus paskirstyta mūsų "žvaigždūnam" neaiškiom proporcijom ir dėl neaiškių nuopelnų..
zamzungas 2012-01-08 03:56
Tai, kad nebelabai lieką už ką balsuot O jei į temą tai manau, tokie įstatymai skatina iš principo pirkti el. įrangą internetu iš užsienio ir taip skurdinti savo šalį. Beje aš taip ir nesupratau koks mokesčio didumas?
cia. 2012-01-09 12:51
taip išeina dabar galim pirataut, kiek norim, o nusipirkus kompaktą į jį rašyt kiek nori, ką nori ir viešai leisti ar net pardavinėti ir niekas tau nieko negali pasakyt, nes jau esi susimokėjęs. Na ir taip dėl šių dalykų, galim sakyt, problemų niekam nekyla, bet dabar tai bus visiškai legalu. Sakyčiau neblogas istatymas, jei aišku tas mokestis bus keli centai.
Cunami 2012-01-09 20:56
Tokiu atveju reikia apmokestinti visą popierių. Nes ant jo galima atspausdinti, parasyti arba net nupaišyti (!) nelegalų piešinį arba kokią frazę. O dainuoti galima tik liaudies dainas, arba savo paties sukurtas. Ir neduok Dieve melodija bus panaši į kokią nors "legalią" dainą. Taigi geriau bliauti be melodijos.
min 2012-01-10 00:48
Labai nerimtas ir net sakyciau paveluotas, jei taip butu galima pavadinti, istatymas. Jau dabar IT pasaulis keliasi i "debesi", dar keli metai ir visi pamirs apie tuos CD, DVD ir t.t. Jau keli metai pas mane sugedes "DVD-romas" ir net nereikia jo