Kinijos aviakompanijos atsisako mokėti ES už anglies dvideginio išmetimą  (14)

Kinijos aviakompanijos nemokės nuo sausio 1 d. įsigaliojusio Europos Sąjungos (ES) mokesčio už anglies dvideginio išmetimą, ketvirtadienį pareiškė Kinijos oro transporto asociacija, informuoja AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galutinis sprendimas dėl mokesčio už anglies dvideginio išmetimą teisėtumo priimtas Europos Teisingumo Teisme gruodžio 21 dieną. Jis paneigė pretenzijas grupės JAV kompanijų, nepatenkintų tuo, kad ES reikalavo mokesčio ir už anglies dvideginį, išmetamą už savo oro erdvės ribų.

„Savaime suprantama, kad Kinija su Europos Sąjunga (ES) dėl šio mokesčio schemos nebendradarbiaus“, – pareiškė Kinijos oro transporto asociacijos, atstovaujančios šalies aviakompanijoms, generalinio sekretoriaus pavaduotojas Chai Haibo.

„Asociacija Kinijos aviakompanijų vardu griežtai nesutinka su netinkama ES veikla vienašališkai verčiant tarptautines aviakompanijas mokėti šį mokestį“, – sakė jis. C. Haibo pridūrė, kad Kinijos vyriausybė svarsto „atsakomąsias priemones“ prieš ES, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Valstybinė Kinijos žiniasklaida anksčiau įspėjo, kad ES schema „pažeidžia nacionalinį suverenumą, tarptautines aviacijos sutartis, be to, ji prives prie prekybos karo“ sektoriuje. Kinija baiminasi, kad jos aviacijos sektorius turės sumokėti papildomai 125 mln. JAV dolerių per metus už skrydžius iš ar į Europą ir kad iki 2020-ųjų ši suma bus beveik keturgubai didesnė.

Amerikos aviakompanijų asociacija teigia, kad jos narės paisys ES įstatymo, tačiau tuo pačiu metu bandys rasti jų interesus ginančių teisinių išeičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: