Paskelbti didžiausi anglies naudotojai pasaulyje  (21)

Kovojant su atmosferos tarša, priešas numeris vienas yra anglis. Kūrenama, ji ne tik išskiria daug daugiau anglies dvideginio nei kiti populiarūs elektros energijos gamybos būdai, bet ir į orą išskiria žmogui pavojingą gyvsidabrį, bei sukelia miestuose smogą, rašo treehugger.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Energetikos informacijos administracijos pranešime rašoma, kad nuo 1980 m. pasaulinis anglies poreikis išaugo dvigubai. Azijoje jos naudojimas kilo sparčiausiai – net 400 proc. Didžiausia pasaulyje anglies naudotoja Kinija. Ji taip pat sudegina 73 proc. visoje Azijoje sudeginamos anglies. Pasaulio anglies sunaudojimas augo daugiausiai dėl Kinijos. Pernai Durbane vykusioje klimato kaitos konferencijoje nebuvo sutarta dėl jokių konkrečių veiksmų. Kinija ir JAV susilaukė daugiausiai kritikos dėl jų išskiriamos taršos.

Panašu, kad kovoje su CO2, be Kinijos noro atsisakyti anglies, gerų rezultatų tikėtis negalima. Tendencijos priešingos – Kinijoje anglies sunaudojimas per pastaruosius 30 metų augo penkis kartus, ir toliau kyla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)