Padangų vagis baidys RFID grandynais  (5)

„Good Year“ ir toliau tobulina savo produkciją. Šį kartą kompanija neišleido jokių naujų padangų, tačiau viename iš savo naujausių produktų „RHT II“ pristatė naujovę – viduje įmontuotą mikroschemą, kuri suteikia nemažai informacijos apie padangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padanga, pavadinta „RHT II RFID“, kurios išmatavimai 435/50R19.5, išsiskiria iš kitų, nes joje yra RFID (angl. Radio Frequency Identification Device) mikroschema. Joje kaupiama visa informacija apie padangą ir jos unikalus kodas, kurį galima sužinoti pridedant prie padangos specialų rankinį skanerį. Mikroschemos yra įmontuotos išorinėje padangos pusėje, o jų buvimo vieta pažymėta. 

Visa informacija apie tokias padangas atsiduria gamintojo puslapyje internete, kur savininkai gali analizuoti pateiktus duomenis. Čia bus pateikiama ne tik slėgio, bet ir protektoriaus gylio padangoje rezultatas. 

Anksčiau, norint identifikuoti padangą, reikėdavo jos unikalų kodą nurašyti nuo pačios padangos. Tai užimdavo laiko, nes padangos būna purvinos, nusitrynusios, be to, tokiomis sąlygomis galima įvelti klaidų. Dabar tokia sistema sutaupo laiko ir panaikiną klaidos galimybę. 

Sistema bus naudinga norint nustatyti, ar padanga nebuvo pavogta. Dažniausiai, pavogus padangas, identifikaciniai numeriai yra nutrinami ir tuomet sunku įrodyti, kad padanga priklauso neteisėtam savininkui. 

Naująją mikroschemą išimti iš padangos jos nesugadinus yra neįmanoma. Planuojama ant padangų padaryti didelį RFID logotipą, kad vagys iš karto atkreiptų dėmesį, kokia tai padanga ir negaištų laiko. Tokias padangas bus labai nesunku surasti, lygiai taip pat kaip ir jomis „apautą“ vilkiką, jei šis būtų pavogtas. 

Padangos buvo išbandytas vilkikų lenktynių metu ir davė teigiamų rezultatų. Jau planuojama, kad ateityje tokios mikroschemos bus montuojamos į visas „Good Year“ kompanijos gaminamas padangas. 

Visos tokios padangos yra ir bus tinkamos restauracijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Cargonews.lt
Cargonews.lt
Autoriai: Vytautas Kleinauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)