„Facebook“ kasdien blokuoja 220 mln. kenkėjiškų žinučių  (0)

Socialinio tinklo „Facebook“ atakos 2011 metais buvo gana paplitęs dalykas. Skelbiama, kad interneto nusikaltėliai galėjo iš to uždirbti milijonus, ypač iš patiklių vartotojų, kurie spaudžia kiekvieną įdomią nuorodą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Statistika rodo, kad socialinė inžinerija – svarbi piktavalių veiksmų pusė. Žinutės su tekstu „Tau reikia tai pamatyti“, pažadėjimas kažką duoti nemokamai, naujos aplikacijos ir bulvarinės naujienos apie įžymybes – visa tai yra bene sėkmingiausias jaukas, teigia „Commtouch Cafe“.

Šiuo metu „Facebook“ kasdien patikrina maždaug du trilijonus nuorodų ir blokuoja apie 220 mln. pranešimų, kuriuose yra nuorodų su kenkėjiškomis nuorodomis, tačiau sistemai vis tiek sudėtinga atsekti visus sukčiavimo atvejus.

Apie 52 proc. atvejų interneto nusikaltėliai pasikliauja pranešimais ir naujienomis, sukurtomis „likejacking“ tipo kenkėjiškomis programomis. Statistika rodo, kad kiekvienas „Facebook“ vartotojas turi vidutiniškai 130 draugų. Taigi jei bent penki draugai tapo aferos aukomis, po kelių valandų užsikrėtusiųjų skaičius gali išaugti net iki 10 milijonų.

Apie 74 proc. kenkėjišką kodą turinčių pranešimų ir žinučių veda į rinkodaros ar apklausų puslapius, kurie sumoka tam tikrą sumą už kiekvieną paspaustą nuorodą. Dalis šių puslapių reikalauja atskleisti asmeninę informaciją, kurią vėliau piktavaliai panaudoja savo tikslais. Apie 6 proc. nuorodų nukreipia į kenkėjišką programinę įrangą, generuojančią naujienas ir nuorodas, kurios padeda „sumedžioti“ naujų vartotojų.

Daugelis „Facebook“ vartotojų žino, kad reikia saugotis nepatikimų, įtartinų pranešimų, net jei jas gauna iš draugų. Rekomenduojama taip pat nepateikti svarbios asmeninės informacijos ir ignoruoti aplikacijas su sensacinga žinute, pavyzdžiui, raginančia sužinoti, kas jus „seka“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)