Google bando taikytis su Kinijos valdžia  (9)

Kompanija Google, informuotų šaltinių teigimu, ketina stiprinti pozicijas Kinijos rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Santykiai tarp Google ir oficialaus Pekino lieka įtempti, o visa tai lemia dar 2010 metų pradžioje įsiplieskęs konfliktas. Tuomet buvo pranešta, jog prieš Google serverius buvo įvykdyta „gerai organizuota ir tikslinga“ kibernetinė ataka, kurios organizavimu buvo apkaltinta Kinija.

Po šio incidento, kuris tapo paskutiniu lašu, perpildžiusiu Google kantrybės taurę, korporacija pranešė nutraukianti savo paieškos užklausų filtraciją (cenzūrą) Kinijoje ir automatiškai persiųsdavo vartotojus iš Google.cn į Hong Kongo serverius Google.com.hk.

Tačiau dabar, portalo The Wall Street Journal teigimu, Google pasiruošusi „grįžti“ į Kiniją, nepaisant vietos valdžios spaudimo. Paieškos gigantas planuoja didinti savo atstovybės darbuotojų skaičių, priimti daugiau programinės įrangos kūrėjų ir pardavimų specialistų. Be to, bus paleista daug tarnybų, skirtų specialiai Kinijos rinkai: tai ir paieškos mechanizmai bei produktai, susiję su operacine sistemą Android.

Taip Google ketina padidinti pajamas, gaunamas iš verslo Kinijoje. Dabar gi šios šalies rinka Google pajamų „krepšelyje“ užima 2 %, o paieškos sistemų rinkoje Google turi 17 %,o 2009 m., konfliktui su Kinijos valdžia dar neįsiplieskus, šis rodiklis buvo 36 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)