Atšaukus „iPhone 4S“ prekybos pradžią Kinijoje, kilo riaušės (Video)  (8)

Tolimą kelią sukorę kinai rikiavosi prie „Apple“ parduotuvės Pekine ir valandų valandas kantriai laukė kęsdami šaltį. Praėjusį penktadienį čia turėjo prasidėti prekyba išmaniuoju telefonu „iPhone 4S“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artėjant parduotuvės atidarymui minia didėjo ir tuo pačiu augo spūstis. Teigiama, jog norėdami užimti geresnes vietas prie vienos iš „Apple“ parduotuvių pirkėjai nevengė pasistumdyti ir taip pritraukė policijos dėmesį. Reaguodama į susidariusią situaciją, parduotuvės administracija informavo klientus, kad prekybos telefonais dar nepradės.

Korporacijos pranešime teigiama, jog vadovybė nusprendė neatidaryti parduotuvės siekdama „užtikrinti savo klientų ir darbuotojų saugumą“, nes prasidėjo spūstis. Ši žinia sukėlė tikrą „Apple“ gerbėjų įniršį, skelbia „Reuters“. Sužinoję, kad parduotuvė nebus atidaryta, ne mažesnė kaip 50 žmonių minia prie parduotuvės „Sanilitun“ tapo nevaldoma. Pirkėjai, išlaukę eilėje kone parą, ėmė svaidyti į parduotuvės langus kiaušinius, piktai šaukti: „Atidarykite duris!“, „Melagiai!“

Pirkėjai tvirtina, kad parduotuvės atstovai viešai nepateikė tokio sprendimo paaiškinimo. Minia pradėjo demonstratyviai reikšti savo pyktį, prasidėjo naujos grumtynės tarp pirkėjų ir apsaugos darbuotojų bei policijos pareigūnų, o kai kurie laukusieji apmėtė parduotuvę kiaušiniais.

„Mes kentėme šaltį ir alkį, o jie pareiškė, kad neparduos mums telefonų. Kodėl? Kodėl?“ – šaukė vienas vyras.

„Aš atsistojau į eilę ketvirtadienį apie 23 val. Eilė nuolat ilgėjo, aikštė prisipildė žmonių. Apie 5 val. ryto žmonės iš aikštės pradėjo grūstis ir išardė laukusiųjų eilę. Visi pradėjo vieni su kitais muštis, keli žmonės buvo sužeisti. Tuomet įsikišo policija, pareigūnai tiesiog pradėjo talžyti žmones“, – sakė įvykio vietoje buvęs Huangas Xiantongas.

Po kelių valandų neramumai buvo numalšinti.

„Apple“ pranešė „tam tikram laikui“ stabdanti pardavimus ne tik parduotuvėje, kur kilo incidentas, bet ir visuose oficialiuose „iPhone“ pardavimo punktuose, esančiuose Pekine ir Šanchajuje. Nežiūrint to, telefonus kinai gali užsisakyti internetu oficialių „Apple“ atstovų svetainėse.

Kinija – stambiausia mobiliųjų telefonų rinka pasaulyje ir antra pagal dydį „Apple“ produkcijos rinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: