Kruizinio lainerio „Costa Concordia“ avarija matoma ir iš kosmoso  (8)

Orbitoje aplink Žemę skriejantis komercinis palydovas „WorldView-1“ nufotografavo, kaip avarijos vietoje, šalia Italijai priklausančios Džilijo (Giglio) salos atrodo milžiniškas kruizinis laineris „Costa Concordia“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Orbitinėje fotografijoje puikiai matyti ne tik ant šono gulintis laivas, bet ir pakrantę nuo galimo degalų išsiliejimo sauganti, o žvelgiant iš kosmoso – baltą siūlą primenanti plūduriuojanti užtvara (kairiau nuo laivo).

Džilijo sala ir ją skalaujantys Viduržemio jūros vandenys yra Toskanos archipelago nacionalinio parko dalis – šiose teritorijose gyvena nykstanti Viduržemio jūros ruonių vienuolių rūšis.

Po incidento praėjus 45 minutėms, tarp laivo borto ir vandens paviršiaus susidarė toks posvyrio kampas, jog tapo nebeįmanoma į vandenį nuleisti gelbėjimosi valtis.

Praėjusį penktadienį avariją patyręs laivas ant šono guli labai nestabilioje pozicijoje – pasaulio žiniasklaidoje kalbama apie galimybę, jog laineris nuslys nuo uolų ir, nutolęs nuo kranto, galiausiai nuskęs. Dėl tokios grėsmės šiuo metu gelbėjimo darbai laive nutraukti.

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)