Policijai skirtas skeneris iš tolo aptiks ginklus  (0)

JAV kuriamas policijai ir kitoms teisėsaugos tarnyboms skirtas infraraudonųjų spindulių skeneris, galintis iš toli aptikti po žmonių drabužiais paslėptus šaunamuosius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks prietaisas iš anksto perspėtų pareigūnus apie ginkluotus įtariamuosius ir sumažintų pavojų jų sulaikymo metu, skelbia „Dailymail.co.uk“. Pasak leidinio, skeneris fiksuoja žmogaus kūno skleidžiamus infraraudonuosius spindulius ir juos sulaikančias kliūtis, pavyzdžiui, po drabužiais paslėptus daiktus, tarp jų šaunamuosius ar šaltuosius ginklus. Be to, šis prietaisas iškart ekrane parodo, kurioje konkrečiai vietoje yra plika akimi nematomas objektas. 

Infraraudonųjų spindulių skeneris galės būti naudojamas ir savižudžių sprogdintojų paieškos operacijose, nes reaguoja ir į ant kūno paslėptus sprogmenis. Pranešama, kad Niujorko policijos departamentas, bendradarbiaudamas su Pentagonu, tokio skenerio bandymus vykdo jau trejus metus. 

Kol kas toks skeneris veikia tik maždaug 1 - 1,5 metro atstumu nuo sekamo žmogaus. Tokie skeneriai yra montuojami ant Niujorke patruliuojančių policijos automobilių, kurių ekipažai stebi situaciją gatvėse ar ieško įtariamų asmenų. 

Tačiau, pasak Niujorko policijos departamento atstovų, infraraudonieji skeneriai tobulinami, kad galėtų aptikti ginklus mažiausiai 25 metrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)