Įtariama, jog Rusijos atominiame povandeniniame laive paskelbta antra nepaprastoji padėtis  (8)

Rusijos Šiaurės flotilės atominiame povandeniniame laive antrą kartą per pusę mėnesio buvo susiklosčiusi nepaprastoji padėtis – sausio 14 dieną, šeštadienį, povandeniniame laive „Gepard“, kuris stovėjo Murmansko srities Aleksandrovsko apygardos 10-osios laivų statyklos doke, buvo įsiplieskusi ugnis, skelbia tinklalapis newsru.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepsnos buvo greitai užgesintos, todėl gaisro pavyko išvengti. Ugnis nespėjo įrengimams padaryti rimtesnės žalos, tačiau galimi nuostoliai dar nustatinėjami. Žmonės per šį incidentą nenukentėjo.

Nepaisant to, kad pastarosiomis dienomis apie šį įvykį pranešė iš karto keli šaltiniai, oficialiai šios informacijos iki šiol nepatvirtino nei flotilės spaudos tarnyba, nei Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Manoma, kad vienas pirmųjų apie šį incidentą sužinojo nacionalinis interneto tinklalapis „Šturm“. Sausio 16 dieną jis trumpai pranešė apie šį įvykį, nenurodydamas jokių šaltinių, tačiau pateikdamas šią žinią savo „specifiniu stiliumi“. Gali būti, kad dėl šios priežasties šis incidentas nesulaukė dėmesio.

„Ketvirtajame skyriuje dirbo žmonės. Jie valė spiritu reversinį keitiklį. Ant denio netyčia nukrito portatyvinė lempa ir plykstelėjo liepsnos. Skyrius buvo gesinamas chemine didelių gaisrų gesinimo sistema“, – savo pranešime rašė tinklalapis.

Trečiadienį, sausio 18 dieną, apie povandeniniame laive „Gepard“ įsiplieskusią ugnį pranešė Murmansko laikraštis „Komsomolskaja pravda“ ir agentūra „B-port“, kuri rėmėsi savais „patikimais šaltiniais Aleksandrovsko jėgos struktūrose“.

Pasak jų, vienas povandeninio laivo skyrius buvo valomas spirito turinčiu skysčiu. „Apšvietimui buvo naudojama portatyvinė lempa. Ją kažkas netyčia išmetė, todėl užsiliepsnojo spirito garai. Laimei, skyrius iš karto buvo užgesintas specialia gaisrų gesinimo priemone“, – savo šaltinius citavo agentūra.

Trečiadienio dieną Murmanske minėtas laikraštis patikslino, kad laivų statykla neigia įvykus šį incidentą. Šiaurės flotilės spaudos tarnybos vadovas Vadimas Serga į „B-port“ klausimą apie šį incidentą taip pat atsakė neigiamai. „Praėjusią ir šią savaitę nė viename Šiaurės flotilės laive, įskaitant ir povandeninius, nebuvo užregistruota nė vieno užsidegimo ar gaisro atvejo“, – naujienų agentūrai teigė jis.

Oficialiai informacijos apie šį įvykį nepatvirtina nei statykla, nei flotilė, nei Nepaprastųjų situacijų ministerijos padalinys Murmanske, ketvirtadienį rašo laikraštis „Komersant“. Tačiau šiam laikraščiui iš šaltinių laivų statykloje pavyko sužinoti, kad incidentas povandeniniame laive „Gepard“ įvyko šeštadienį, kai buvo atliekama techninė jo apžiūra. Šaltinis pažymėjo, kad ugnis buvo įsiplieskusi dėl civilių, o ne karo specialistų kaltės.

Civiliams specialistams buvo duota virtinė užduočių, tarp kurių buvo prašymas išvalyti spiritu povandeninio laivo įrengimus. Valydami reversinį keitiklį, darbuotojai naudojo nešiojamą lempą. Vienas iš darbuotojų netyčia ją išmetė ir ji sudužo. Dėl šios priežasties užsidegė spirito garai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)