Rusija skyrė 160 mln. dolerių nepilotuojamų lėktuvų gamybai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

legenda 2012-01-21 10:38
nerimsta jie ruseliai,skesta,krenta,sprogsta, o tie vistiek gamina nors tu ka
min 2012-01-21 10:48
NU bet vistiek bus "niet analogov v myre"
richis 2012-01-21 11:58
Vel kopijuojuos nuo amerikonu, nes nieko savo nesugalvoja
immortallt 2012-01-21 12:04
Kas is to, kad kopijuos, vis tiek neskris
Arns 2012-01-21 12:30
Ar ne stebuklas, lietuviai sukuria kvailas raketines sistemas KTU, ir didžioji dalis trolių pradeda šūkauti apie perspektyvas karyboje, nors LT nėra jokios karinės pramonės užuomazgų, jokių gerų specialistų. Bet tik pasirodo, kad kažką kurs Rusija, kur karo pramonė didelė, daug mokslininkų dirbančių su naujausiais lėktuvais (kad ir 5-os kartos), mokančių kurti kosmines technologijas, tuoj pat visi vieningai nusprendžia jog nieko neišeis. Tiesiog gaila klausytis kaip žmonės vedini neapykantos pradeda idiokratijos procesą. Vos ne tokie patys argumentai,kaip XIX - XX a. JAV visuomenės nuomonė, kad juodaodžiai bei moterys per kvaili kad galėtu daugiau daryti nei tik fizinius darbus...
Arthuras 2012-01-21 13:00
Arnai, o kam neigti tai, kas akivaizdu. Neišaugo rusai iš socializmo ir tos betvarkės, kuri buvo SSRS ir gamina šūdą. Lyginti Lietuvą ir Rusiją, švelniai tariant, kvaila. Rusai net automobilių nesugeba gamint. Atrodo, tokio, palyginus, paprasto dalyko(). Ir kas svarbiausiai, kad bus vėl "net analogov v myre". Nejau nematai tokios tendencijos? Yra kaip yra, kam neigti realybę. Ir svarbiausia, kad kai kas nepavyksta, vėl kažkas iš kitų valstybių kaltos.
Arns 2012-01-21 13:15
Bet tu ir lygini... Dar pasakyk kad rusiška karinė technika pati prasčiausia pasaulyje, nes gi rusai nesugeba pagaminti gero automobilio, tai čia nėra ko bijoti tanko ar kokių raketinių kompleksų... Skirk tokius dalykus, kad užsako kariuomenė ir ji nori sulaukti gerų rezultatų. Gal patys pirmieji ir nebus tarp pačių geriausių, bet nepamiršk kad su darbu atsiranda ir įdirbis.
Arthuras 2012-01-21 13:48
Be abejo, tai gana skirtingos kryptis. Tačiau, su visa rusiška technika yra tas pats - atsilieka 10-15 metų ir moka tik kopijuoti. Gamina automoblius N metų, tačiau kaip šūdas, taip šūdas.
logasinas 2012-01-21 14:00
Kad ir kaip ten bebūtų, visi komentarai prieš Arną tai troliniai. Ratą irgi kopijuoja daugelis nuo kažko seniau kur sugalvojo, ir? Taip ir įsivaizduoju niekas nuo nieko nekopijuoja: vienos automobilių gamintojų kompanijos mašinos modeliai su trim ratas, kotos su keturiais, dar kitos su septyniais, vienos kėbulai trikampiai, kitos ovalai kokie. Kadangi tokios tendencijos pasaulį tai ir rusai gamins bepiločius orlaivius, o jei negamins tai bus atsilikę 20m. -30m. o ne tarkim kokių kokių 5 -10 nuo JAV.
immortallt 2012-01-21 14:25
Esme ne tai kad kopijuos, o kad darys su naujesnem technologijom esanciom jau pasaulyje, o vis tiek kazkas bus negerai - negales nusileisti saugiau, bus trumpas atstumas/trukme ore, uzsikirtines raketu paleidimo mechanizmai ar tiesiog daznai ges.
Xdmin 2012-01-21 15:25
Lengva kritikuot kitus patiems nieko nedarant Is klaidu galima mokytis. Be to amerikieciams irgi buna nesekmiu, nieko keisto kad ju maziau, nes turint toki finansavima puse blogu naujienu galbut net paslepiama o ir taupyti nereikia. Pykstat del kopijavimo, bet pagalvokit - juk tai daug pigiau. Amerikieciai investuoja milijardus i technologiju bandymus, o rusams uztenka pasidometi pavykusiomis technologijomis ir gilintis tik i jas (jei amerikieciai akina visus savo zaliu lazeriu tai nekursi visu spalvu kad suzinotum ar nera geriau, tiesiog iskart eini link zalios)
Arns 2012-01-21 15:31
immortallt, ar tikrai lankaisi tehnologijos.lt? Neteko girdėti apie PAK-FA projektą? Tai rusų 5os kartos naikintuvas. Na neteko girdėti jog visi prototipai ėmė ir sudužo, bet regis jūs jau ne pirmą kartą metat tokius "faktus", bet gal malonėtumėt ir kokią nuorodą? O kokie ten povandeniniai laivai? Neteko girdėti skundų jais, tik buvo diskusijų ar Bulava raketos bus spėtos privesti iki patikimumo ribos, kad jomis išeitu apginkluoti tuos laivus. Apie S-400, S-500 gynybos kompleksų brokus kažkaip irgi nelabai girdėjosi. Na sudužo Fobos, bet pavyko išsiųsti Spektr-R http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... 67&l=2&p=1 O tavo atkirtis logasinas... http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 18&l=2&p=1 Ar ne lepsusas. Prisiminkim Irane praganytą Sentinel http://www.alfa.lt/straipsnis/13252672/ ... -13_13-42/ . Na, o kaip Osamos pašalinimo operacija Pakistane, kai teko sprogdinti savo super sraigtasparnį, nes tas sugedo? http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 45&l=2&p=1 Matyt tau dar reikia kiek paaugti ir nusiimti beretės kepurėlę, kad galėtum objektyviai vertinti padėtį pasaulyje.
Gastonio 2012-01-21 15:55
Prie to pačio dar paminėsiu ginkluotėn greitu metų priimamus Borei klasės atominius povandeninius laivus, apginkluotus balistinėmis raketomis Bulava. Visi paskutiniai Bulava raketų bandymai buvo sėkmingi ir ji jau kartu su šiais laivais bus priimta į ginkluotę. Taip pat karinius bandymus atlieka ir naujos kartos atakos povandeninis laivas Severodvinsk klasės. Šio laivo įgula yra žymiai mažėsnė už Virginia klasės laivų įgula. Arno kalbos nėra nei pro rusiškos, nei anti rusiškos, tiesiog kalba taip, kaip yra, žiūri realiai ir teisingai. Tarp rusų irgi yra protingų žmonių, gabių inžinieriu, vis tik virš 100 milijonų gyvena, galima juk rasti. Reiktų gal tai suprasti ir nevien kalbėti nesamones veikiant neapykantai. Paprasta sakyti, kad jie nieko nesugeba, atsilikę. Dar geras dalykas yra pirma į save pažiūrėti. O ar bent pagalvota, kaip sudėtinga ir kie darbo įdėti, kad suprojektuoti balistinę raketą, lėktuvą, povandeninį laivą? Ar bet kas taip gali padaryti?
Arthuras 2012-01-21 16:13
Aš vėl grįžtu prie automobilių. Tai kaip ten yra, kad jie atsilieka bent per 15 metų? Juk per 100 milijonų žmonių tikrai būtų galima rasti inžinierių? Kas atsakys man į tą klausimą? Čia net gerokai primityvesnės technologijos.
immortallt 2012-01-21 16:23
Ok, apie Bulava naujienu negirdejau, nes nesidomiu karine technika, bet man rodos del to Borei ir buvo jau vos ne nurasytas. Apie 5 kartos rusu naikintuvus cia ir tegalejau skaityti. Arnas visada palaiko socializma ir rusus, jei pamatai tema su tuo susijusia, visada zinai ka jis mazdaug pasakys, dar net komentaru neatsidares Nemanau, kad rusijoje nera protingu zmoniu, kaip tik priesingai. Tik ten problema su organizaciniais darbais. Putinas uzsimane, paleidziam anksciau.
Xdmin 2012-01-21 16:31
JAV be paliovos skolinasi, o ne turi.
Arthuras 2012-01-21 16:35
Ten apskritai problema su tautos ir valdžios mentalitetu.
azotas 2012-01-21 16:37
koks skirtumas duzta ar ne turi tukstancius atominiu kaip ir amerikieciai tai gali issprogdint viska nafik ir dar marsui su menuliu liks..
perihellis 2012-01-21 16:47
Arns rašė apie USA sentinel, kurį perėmė Iranas. Aš nenustebčiau, jog jis buvo tyčia jiem atiduotas žvalgybos tikslais. Niekas iš mūsų nežino, kas ten per technologijos panaudotos. Programinės įrangos be kompiuterių nepaimsi, o tuo pačiu, jeigu tai buvo tyčinis atidavimas USA buvo paruošusi staigmenėlių ir jiems. Žinoma reikia neatmesti tikimybės, kad amerikonai tikrai praganė brangų "žaisliuką" ir tuo pačiu technologijas tam tikras
Gastonio 2012-01-21 16:53
Rūsų sveiku protu nesuprasi Mentalitetas toks... Per Discovery laidą Top Ten Submarines vienas ekspertas pasakė taip: "ir tai yra žmonės (rusai), kurie nesugeba pagaminti normalaus atomobilio, ėmė ir pastatė didžiausią pasaulyje povandeninį laivą." Čia toks lyg ir paradoksas. Tai dabar ką? Automobilių pramonę lyginsim su kitais jų pasiekimais? O šiaip nemažai auto gamintojų tiekia platformas karinei praminei, sunkvežimiai, visureigiai nėra jau tokie blogi. Galima nekęsti pačios valdžios, nemėgti kvailų, žiaurių šalies žmonių, bet nereikia į tą krūvą įtraukti ir nekęsti protingos dalies. Kaip ir sakiau, reiktų žiūrėti objektyviau. O be to, kodėl pvz. negalima lyginti Lietuvos ir Rusijos pačių žmonių atžvilgiu? Nejau mes esam labai nuostabi tauta? Tikri geriečiai? Čia dar net baisiau, kai pagalvoji, jog šalis maža, o tiek nesamonių vyksta... Kokia valdžia tragiška ir kokie žmonės pikti ir žiaurūs, kaip nemėgsta net savų tautiečių. Čia įdomios laidos nuoroda. http://www.youtube.com/watch?v=LZWXvdVaHJA