„Apple“ drąsiai žengia į vadovėlių ir švietimo rinką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

werafonas 2012-01-20 20:33
O akivaizdu, kad einama MacDonalds keliu. Jie taip pat suprato, jog klientus prie savo prekybos ženklo reikia pratinti nuo mažų dienų. Panašu, kad Apple taip pat bandys kurti mažųjų zombių armiją. O gaila..
Mumblefluff 2012-01-20 23:19
Ir kuo remies pezėdamas šitus savo paistalus? Prie ko čia iBooks ir zombiai? Jokių argumentų.. Kaip visada.. Svarbu pabambėt kad viskas ką apple daro yra blogai.
werafonas 2012-01-20 23:39
http://www.imdb.com/title/tt0390521/ Pasižiūrim šitą, tuomet atrašom, dėkui už dėmesį.
Bukiškis 2012-01-21 00:56
Ar bent vienas iš kritikuojančių bandėt pavartyti tuos vadovėlius? Kai pavatysit, tada ir rašykit. Kalbant be sarkazmo, tai tikrai nustabu yra vartyti vadovėlį, kuriame gali paspausti paveiksliuką ir pamatyti DNR sandarą vaizduojantį video, kuris yra dar ir interaktyvus ir leidžia mokiniams ją nagrinėti dar giliau. Taip pat labai smagu, kai matematikos vadovėlyje balsu ir vaizdu aiškina trigonometriją, o po to dar leidžia tau išspręsti uždavinį ir pasako, ar teisingai padarei. Ir t.t., ir t.t. Ir, prašau, nepradėkit apie tai, kad čia komercija. Niekas tuo net neabejoja. Žmonės kuria kažką nuostabaus, naudingo, naujo, tai, ko niekas anksčiau nepasiūlė, ir man tikrai negaila, kad jie užsidirbs dolerį, milijoną, milijardą ar velniai žino kiek. Koks skirtumas? Jei pavydas ima, tai pradėkit patys ką nors daryti ir užsidirbsit. ;)
Robinis 2012-01-21 01:06
o tu sita http://www.youtube.com/watch?v=Ccdfzq2M ... _embedded#! Ir jei nesi durnas, neesi kasdien pastoviai mcdonalde. Idiotas tik es 30 dienu mcdonalds. O spurlockas tai tik pigaus su*o kurejas. Ot tai tragedija, kad apple kazka daro kas seniai daroma tik kitokiam pavidale ? Jei dabar kazkokia LT firmele tai darytu tai sakytai o jo,lb gerai ir t.t... Prasyciau... matom tai ka norim matyt kartais ir kalbam , kad tik kalbeti... Inovacija skatina judet i prieki ? tai reiskias, reik pinigu toms inovacijoms ? jei turim pinigu, tai tada galim kurti arba ismokti kazka ? kas prives prie ko ? prie INOVACIJU... o kas liecia jaunuosius zombius ir t.t.. tai jei tevai neaukleja vaiku.nebendrauja,nedrausmina, perka visa suda kurio tik uzsigeidzia, leidzia jiems patiems viska spresti ir t.t.. tai ir uzauga zombiai. o zombis uzaugs ir su ipad'u ir su nokia ar kitu kokiu reikalu..
faktas 2012-01-21 03:09
Čia sunerimti turėtų MS. Juk dabar daugelis Windows pamėgę, nes įpratę nuo mokyklos laikų. Planšetiniai kompiuteriai mokymuisi patogesni nei knygos, tačiau jų funkcionalumas turės būti ribotas. Pvz., jei būčiau mokinys, per istoriją naršyčiau FB ar ką pan., o ne skaityčiau apie kažkokią tarpvalstybinę sutartį.
MrT 2012-01-21 08:20
O aš skaityčiau. Jei nėra motyvacijos mokytis tai pats kaltas, o ne planšetė. Jei norėsi FB pasitikrint ir per telefoną galėsi. Ir šeip buvo atliekami ekspermentai kinijoje jei neklystų, kur vieni mokyniai mokėsi naudodami skaičiuotuvus, o kiti ne. Tai rezultatai akivaizdžiai atskleidė, kad skaičiuotuvai mažina loginį mąstyma, nes jais dirbant mums nebereik galvoti. O dabar su tom planšetėm iš vis nebereikės sukt galvos. Viską įsidėsim į galvas, o išmastyti ką nors naują jau bus sunkiau, nes būsim atpratė nuo mąstymo. Čia nepriimkit už gryną pinigą - tiesiog šiaip pesimistiški pamąstymai, kas galėtų nutikt.
langas 2012-01-21 08:29
dar vienas dalykas cia labai norima monopolizuoti viska. kad ir kaip skambetu apie MS blogai, taciau ju dalykai kazkaip galimi bent jau programiskai arba apartiskai su kitu kompaniju gaminiais naudojami. pvz windowsuose yra tikrai ne vienas microsofto gaminys kuriuo skaityt knygas ir pacios knygos ne microsofto. o apple zengia i labai labai bloga dalyka - tai tapti visapusiska monopolininke. tiek aparatas tiek turinys bus tik apple ir tik per apple. http://gizmodo.com/5877736/sell-youre-b ... where-else - ka tai reiskia - ogi kad jei autoriai rasys knygas ten - tai tik apple vartotoja jas gales skaityti ir tai bus tikrai nepigu.
sabotan 2012-01-21 11:23
As tikrai nepirciau ipado 14 metu vaikui jis su juo zaistu o ne mokytusi. Kita geresne iseitis yra elektroninis popierius jis butu daug pigesnis ir grynai atitiktu i pad privalumus bet ir nenutoltu nuo knygos.Tiesiog mazus vaikus norima prisijaukinti prie prekes zenklo. Pazystu viena seima 12 metu vaikasturi iphone ipoda ishufle na ir jis parase ipado tevai nupirko jo atitikmeni samsug galaxsy tab 10.1 tai jis uzpykes jo net nenaudojo tai tada man pardave
wolas 2012-01-21 13:01
Nu va pasirodo, bent keliems žmonėms yra aišku, kad apple yra absoliuti monopolininkė, microsoftas palyginus ėriukas Bet, kad mokyklose paplistu nemanau na nebent JAV, kur apple visi labai mėgsta ir turi pinigų nusipirkt, o Lietuvoje dabar įsivaizduokim šeimai sakykim dviems vaikams nupirkti po ipad'a po 2000Lt ir kuris pasens po ~2 metų ir vaikas ims zysti noriu naujo tai.... nemanau, kad visi išgalės O microsoftas išpopuliarėjo, nes mokykloms - universitetams vapšė yra nemokamos licensijos, pats esu studentas galiu parsisiūst bet kokią win legaliai, o kompiuterį perki iš kur nori. Aišku ir apple irgi gali nuleisti kainas, kad įsitvirtinti rinkoje, bet kokio tolko bandyti tvirtintis į ubagų šalį tai nzn
hostgator 2012-01-21 18:39
Is kur legalius win parsiputi? Linkomanijos Niekas legaliu tau nedalins universitete.
faktas 2012-01-21 19:47
Jei neklystu, tai Vilniaus univėrkės studentai turi galimybę gaut Windows'us iš MS nemokamai.
sabotan 2012-01-21 19:47
na del win tai nezinau bet pvz man ofiso cd key univeras dave ir poros kitu programu
Wildpants 2012-01-21 19:53
Studijuoju VU ir kaip tik laptope sukasi legalųs Win7 : ) Taip pat galima XP ir pan atsisiųsti legalius. Gal greičiau ne atsisiųsti, o tieisog 1 studentui 1 cd keys.
infoguru 2012-01-21 23:49
Nu ir juokinat apple hateriai... Juokiasi puodas, kad katilas juodas... kaip sako... Duoda M$ savo produktų ir VU ir KTU.. ir kitur. Narkotikų pirmą dozę irgi duoda nemokamai... Kai kursit vėliau savo kontoras sėkmingai susimokėsit už tas "nemokamas versijas". Tai ką? Microsoft į mokyklas nelenda ar ne... ten Windowsai, girdi, jau savaime buvo nuo neatmenamų laikų... Ir dar nemokamai... Sapne trubūt. O kas tada už OEM sumoka pirkdami kompiuterinę techniką tose mokyklose? Beje, kur radote, kad duoda savo programas mokykloms? ( http://licencijos.ipc.lt/ ) Gal galvojate kad kalėdų senelis - švietimo ministerija tas licencijas už ačiū gavo? O pirkdami kompus už OEM galvojate irgi nesusimokat? Už dyką gaunat? Paskui išmeta savo OEM, susinstaliuoja "nemokamą" Win ir giriasi kad gavo nemokamai.... o kad susimokėjo jau ir kad ir taip nemokamai priklauso apie tai nepagalvoja. --- Kas dėl iBooks2 ir kitus įrankius tai pati programa nemokama (Win platformoje už AdobeAcrobat ir Offisus susimokėti nereikia ane?), o už planšetą reikia mokėti lygiai taip kaip ir perkant PC, notebook, netbook ir t.t.. Ar už dyką gaunat? Visu knygų pats Apple tikrai neparašys, taip kad autoriai su tais įrankiais iki kurių pagal aprašymą Windows platformos programinei įrangai dar toli galės jas kurti, pardavinėti ir už tai gauti atlygį. Kaip sakytų Keeperis - nieko blogo čia nematau. Neesu Apple fanas, bet jeigu jau lyginat Microsoft su Apple tai lyginti čia nėra ko. Abu vienodi.
Cunami 2012-01-22 00:27
Kam nepatinka mokytis iš iPad, kur informacija atnaujinama realiu laiku, gali mokytis iš sutriušusių knygų, parašytų prieš 10 metų. Nešiokitės kuprines pieštukų, trintukų, sąsiuvinių, vadovėlių, konspektuokit kaip zombiai, vietoj to kad bandyti kažką suprasti ar realiai išmokti. Niekas gi nedraudžia, tiktai klausimas kam jum iš viso mokytis? Tolko tai jokio.
Incognito 2012-01-22 12:57
Žiūrint ką mokytis. Mokykloje šiaip vaikus moko, kad išlaikytų egzaminus - tai ir mokosi iš "nutriušusių vadovėlių" kaip pasakei. Niekas nedraudžia tobulėti savarankiškai ir papildomai pasiskaitinėti iš naujesnių šaltinių. Klausimas. Ką padės tas Ipad, pavyzdžiui lietuvių kalboje arba matematikoje? Nemanau, kad matkėje kas nors labai labai pasikeitė. Jei vaikams duosi Ipad'us - tai žinai kas dėsis? Jau ir dabar jie neabai mokosi, kas bus tada, kai jie mokykloje vartinėsi Ipadus?
BeVardo 2012-01-22 21:56
Vaikai su iPad'ais Lietuvoje - nerealu. Deja. Mokytojai per mažai uždirba, kad galėtų rašyti vadovėlius iPad'ui. O nei amerikiečiai, nei, kad ir Lietuvos programistai lietuviško vadovėlio iBooks2 nedarys. Ir nepadarys. Tokio, kad lietuvių kalbos gramatikos taisyklės vaikmas pasidarytu įdomesnės nei koks AngryBirds, ar Facebook. O ir tokių mokytojų, ko gero, nėra. Nes jei būtų, tai kas jiems trukdo savo pamokas vesti tame pačiame FB, ar šiaip online/ofline - padaryti tokias, kad įdomiau būtų ten lindėti, nei aptarinėti paskutines paskalas apie kokią yvą. Vaikų išsimokslinimas Lietuvoje niekam neįdomus, apart tėvų - todėl aš savo anūkui ir padovanojau iPad (na jam tik metai, kol kas dukra daugiau naudojasi). O Apple galiu padėkot, kad padarė iBooks Autors nemokamai - niekaip neradau laiko padaryti anūkui app "Saulutė" (tiesa, dar labai skubiai ir nereikia) - dabar bus papraščiau. Tą "Raideles" labai jau negraži. Toks jausmas, kad su PowerPoint piešė, t.y. paišė.
Paprastas_zmogus 2012-01-23 20:09
Aš atsiprašau, bet komentaras ganėtinai kvailas. Reikia džiaugstis, kad kažkas inovuoja, bando kažką pakeisti į geresnę pusę. Bet vietoj to, koks nors trolis pamatęs straipsnyje žodį "Apple" iškart pradeda putotis apie zombius ir kitas nesąmones iš panašios operos... Beje, ar žinai, kas DABAR mus pratina prie savo produkcijos nuo mažų dienų? Microsoft. Na ir ką? Ar išaugome Microsoft zombiais? Toli gražu.