Steve Wozniak: „Android“ telefonai yra geresni už „iPhone“  (22)

Vienas iš kompanijos „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniak'as nustebino žurnalistus atviru prisipažinimu, kad jam labiau patinka „Android“ išmanieji telefonai, nei „iPhone“, nors pastarieji, anot jo, „taip pat turi žavesio“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu tinklalapiui „The Daily Beast“ S. Wozniakas gyrė konkurentės „Google“ sukurtą operacinę sistemą išmaniesiems telefonams „Android“. „Mano pagrindinis telefonas yra „iPhone“, – sakė jis. – Man jis labai patinka. Tačiau norėčiau, kad jis galėtų daryti tokius dalykus, kuriuos sugeba mano „Android“ telefonas. Išties norėčiau.“

Paklausite, kokius dalykus? Pasirodo, jam ypač patinka balso atpažinimo funkcija, GPS navigacija ir, po „iPhone 4S“ pasirodymo, geresnis baterijos darbo laikas. Anot S. Wozniako, „iPhone“ įdiegta operacinė sistema „iOS“ yra draugiškesnė vartotojui, todėl ją paprasčiau naudoti. Tačiau su „Android“ telefonu, įsigilinus į tai, kaip jis veikia, galima atlikti kur kas daugiau.

Priminsime, kad kitas „Apple“ įkūrėjas Steve’as Jobsas taip nekentė „Android“, kad buvo pasiryžęs visomis išgalėmis kovoti, jog ją sužlugdytų. S. Jobsas, kaip ir didelė dalis „Apple“ gerbėjų, buvo įsitikinęs, kad „Android“ yra vogtas produktas, t. y. „iOS“ kopija. Tačiau tai netrukdo S. Wozniakui viešai girti konkurentų produkto.

Nenuostabu, kad „Android“ jam patinka – S. Wozniakas vienas pirmųjų nuskubėjo į „Google“ centrinį biurą, kad dar prieš išleidimą gautų išmanųjį telefoną „Galaxy Nexus“ su naujausia „Android“ operacinės sistemos versija.

Be to, S. Wozniakui nepatinka ir žymioji „iPhone 4S“ valdymo balsu funkcija „Siri“. Anot jo, ši programa pateikia netikslius atsakymus į užduotus klausimus ir ja negalima pasinaudoti neprisijungus prie interneto. „Turėdamas „iPhone 4“ galėjau paspausti mygtuką ir paskambinti savo žmonai. Dabar, su „iPhone 4S“, tai galiu padaryti tik tada, kai „Siri“ turi interneto prieigą. Tačiau ji dažnai negali prisijungti. Naudodamas „Android“ dar nebuvau susidūręs su situacija, kad telefonas negalėtų prisijungti prie interneto“, – teigė S. Wozniakas.

Tačiau jis pabrėžia, kad „iPhone“ lieka geriausiu pasirinkimu tiems, kas bijo sudėtingo valdymo. Tai galėtų būti naujas „Apple“ šūkis: technologijos tiems, kas bijo technologijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)