„Hitachi” atsisako televizorių gamybos  (0)

Japonijos kompanija "Hitachi" nuo 2012 m. rugsėjo pabaigos atsisako televizorių gamybos, pranešė kompanijos spaudos atstovas Sayori Nishino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto "Hitachi" planuoja ir toliau pardavinėti "Wooo" markės televizorius, kuriuos gamins kitos kompanijos. Apie savo ketinimą atsisakyti televizorių gamybos "Hitachi" paskelbė praėjusių metų rugpjūtį. Dabar šie planai patvirtinti galutinai ir jau nustatyta gamybos pabaigos data.  Anot kompanijos, pagrindinė šio sprendimo priežastis - auganti konkurencija. Tuomet Japonijos kompanija skelbė ketinanti susikoncentruoti ties pelningesne produkcija.

Prieš pat šiuos pranešimus buvo paskelbti kompanijos 2011 m. balandžio-birželio rezultatai. Grynasis kompanijos pelnas sumažėjo 86 proc., palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu. Tuo pat metu dar viena stambi televizorių gamintoja - "Sony" - pareiškė apie televizorių gamybos restruktūrizaciją.

Kaip pažymi AFP, sunkumų šiuo metu išgyvena viso pasaulio televizorių gamintojos. Iš dalies taip yra dėl augančios konkurencijos ir nedidelės paklausos. Įtakos turėjo ir tokie veiksniai, kaip potvyniai Tailande ir jenos sustiprėjimas.

Daugelis Azijos elektronikos gamintojų turi gamyklų Tailande, kurios smarkiai nukentėjo per potvynius, darbai jose buvo laikinai sustabdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)