„Ubuntu“ HUD pakeis standartinius programų meniu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-01-26 15:45
Visiškai beprasmis dalykas mano nuomone. Grįžtam prie komandinio kompiuterio valdymo, kai dar nebuvo grafinės vartotojo sąsajos ir pelytės. Tik čia kiek moderniau. Nemanau, kad tai padės sutaupyti laiką... :|
Windas 2012-01-26 15:54
viviskai nepades.. nes jei uzmirsias esi kaip vadinasi.. kaip tada browsinti per tai?
zaf 2012-01-26 15:57
Pritariu. Žymiai patogiau naršyti meniu kelias minutes kol randi vieną reikiamą funkciją (ypač tai smagu daryti Gimp ar libreoffice). O šiaip, dalykas gana patogus, bet meniu visiškai nepakeis. O dar ta unity išvaizda... Brrr. Reiktų Canonical kažką keist dizaino prasme, gal pagaliau nusamdyt tikrus dizainerius.
langas 2012-01-26 15:59
vat uztai lynux ir nera toks populiarus kaip windows ar xos kadangi cia daroma profesionalams kurie mintinai moka visus shortcutus visus pavadinimus ir t.t. kas jiems gal ir naudinga. bet placioji liaudis - vartotojai nori normalios intuityvios sistemos, kurios nereikia mokytis, kurios nereikia atsiminti visko, kur pati sistema zino ko tu nori ir kada nori (ir kuo maziasu rasymo nes daug zmoniu raso sunkiai pakankamai). vat cia ir juda xos ir windows, o ubuntu ziuriu vis atgal juda.
Evaldas 2012-01-26 16:12
Nemanau, kad pakeis, o taps alternatyva meniu.
Vytax 2012-01-26 16:18
Na KDE turi standartinį meniu. Turi jis ir panašų paieškos laukelį. Tai 95% paleidžiamų programų būna paleidžiamos iš „Favorites“ dalies, kur esu susidėjęs 12 pačių dažniausiai naudojamų programų. Likusieji 5% būna paleidžiami per tą paieškos laukelį. Nes taip žymiai greičiau, nei kapstyti kurioje ten meniu dalyje programa įsikūrusi.
KeeperMustDie 2012-01-26 16:21
- kitos OS čia ne prie ko. Ir ne - linuxu problema ne tame.
Windas 2012-01-26 16:34
man patinka kaip toks pro kaip "langas" sako jog linuxai profesionalams.. na zinai grafikos designeriu nemaciau ant linuxu sedinciu... cia yra kalbama apie GUI tai jei kalbam apie GUI tai jis ir turi likti patogus GUI be jokios klavos kad graziai galetum valdytis viska.. darbui suprantu ten labiau klavos reik .. speju vistiek dauguma developeriu prie linuxu sedi tada ok .. bet kaip namie buni pvz dar tavo zmona/drauge priseda prie tavo pc nori filma paleisti.. jug ji nerasines terminalo metodika.. filmui stop.. gerai kad ne visa GUI keicia.. nes dar prasides kad reikes rasyti Volume set 75% kad filma patylditi ar ar pagarsinti.... Realiai GUI turi buti tai kas padetu klavieturos atsisakyti ir naudotis graziai.. darbams ten email rasymams ok ta klava bet valdyti simple programas HUD tikrai nereiktu.. nes parsisiunti nauja programa.. ir dabar zinok kas tame meniu yra..
teraxas 2012-01-26 16:51
Žmogau, ar tu bent apskritai esi naudojęs Ubuntu?... Paparastam žmogui, ne developeriui, ne windows nesugebančiam atsisakyti seniui, o paprastam vartotojui - nerasi paprasčiau valdomos OS nei Ubuntu. Jei tik nori - terminalą Ubuntu gali iš viso pamiršti. Tiek, kad jis čia galingas ir patogus, ne taip kaip windowsuose. Na o HUD manau tikrai netrukdo. Manau meniu vis tiek bus palikti, kur ir dabar yra. tik spustelėjus ALT bus galima greičiau surasti ieškomas komandas ar funkcijas - tikrai paprasčiau parašyt porą pirmų komandos raidžių, nei naršyti po meniu su 5 išsišakojimais. linux tikrai nėra tik profesionalams, tačiau jo pritaikymo būdai yra tokie platūs, kad šita nuomonė yra labai paplitusi.
kroitus 2012-01-26 17:33
Aha... Linux tik atgal ir juda... Tada kaip suprast Windows Vista air Win 7 išlikusį programų paieškos laukelį, kuris ir skirtas tam, kad nereiktų po meniu su pele vaikščiot?
infoguru 2012-01-26 17:46
Blogai žiūrėjai reiškia Sėdi ne tik žmonės, bet ir ištisos studijos...
enternald 2012-01-26 17:46
Ubuntu sucks. A lot. Laimei laiku perėjau iš Ubuntu į normalius Linux.
progformer 2012-01-26 17:56
Bent argumentuotum...
faktas 2012-01-26 18:12
O kuo tai skiriasi nuo MS meniu paieškos? Įrašykit msco... ir jau rodo msconfig. Žodžiu, šią inovaciją jau seniai naudoju ant Windows. Jau ir nebesuskaičiuoju, kiek metų... , na mano pažįstami programuotojai kaip tik sako, kad Ubuntu geriausias sprendimas daugumai vartotojų. Kas vartotojams geriau už Ubuntu ir kodėl?
Ishiki 2012-01-26 18:29
Ubuntu su Gnome 2 man patiko, bet negalejau naudoti, nes reikejo naudoti tokias programas pastoviai kurios ir su wine neveikia ant linux, bet dabar kai idejo Unity nenaudoju nes nepatinka man ta sistema kai viskas kruvoj, nu gerai gali vest suranda, bet pries tai reik zinot ka vest, o kas pereina pirma karta tai kirvis, gaila tiesiog laiko viska per naujo mokintis ir daug kas grizta prie windows, as manau jei jau daro isvaizdas galetu leisti rinktis kokia nori, nes db reikia papildomai siustis, ir kad normaliai veiktu dar reikia daug darbo idet. Mano manymu ir sitas isradimas naudingas tik tiems kas pastoviai naudojasi ir zino visas komandas, o naujus ubuntu vartotojus naikinantis ginklas, nebent padarys idealiai, kad bus ir console ir paprastas menu, kiek suprantu cia taip ir nori padaryt.
botnet 2012-01-26 19:08
Na windoes ir mac eina vergu keliu, ju vartotojai priversti dyrbti, vaiksciot po langus, ieskot meniu, o kai atidaro 20 langu ir padaro ka nori reikia restart daryti ir langai visi dinge po to Linux skirtas mastantiems zmonems kurie mano kad dirbti turi kompiuteris o ne zmogus! Hud cia jauciu linksta i visa apimancios aplinkos (interneto svetaine, programos, os ir tt.) valdyma per komandas, kas leidzia jas jungti su terminalo komandom ir AUTOMATIZUOTI per skriptus. O sujungus tai su balso valdymu visa esme paaiskeja: pvz. sakai: "narsykle technologijos.lt nauji straipsniai kopijuoti iskirpt google reklamas uzsifruoti siusti emailu Petrui" antra kart pervadini komanda "email Petrui". ir taip su video, su duomenu paieska internete, firewall, snort real time valdymas ir tt. ir viskas- kompas dirba. aisku piesti ir su ipad galima, bet pirmoku piesiniai realiau atrodo
Ishiki 2012-01-26 20:05
Pagal mane Linux/Ubuntu visada bus tobuliau uz Windows, nes windows daromas del biznio, o ubuntu programuotojai nori padaryti kazka naudingo dirba is uzsidegimo ir jei ne piratavimas manau linux vartojimas butu kokia 80%.
bahuriux 2012-01-26 20:39
Nu nezinau Gnome 2 buvo tobula GUI, ta unity iskarto uzkniso, kai tik isbandziau ir niekaip as negalejau priprasti, prie smartfono tipo OS, kai pas mane normalaus dydzio monitorius ir viskas galvoj vyksta grafiskai ir vektoriais, o ne texto pavidalu. Pasikeiciau i classic isvaizda viskas butu buve OK, bet blyn, tas GRUB 2, jau nebedraugauja su start meniu editorium, ar kaip jis ten vadinasi (nu patys matot jau pamirsau tekstini programos pav.), o grafiskai puikiai zinau kur ji rasti, tegu ir bus netgi visos dvi meniu sakos Turetu buti aisku kaip 2X2, kad biologines butybes (paprasti zmones, ne programeriai ir ne AI) simta kartu geriau atsimena grafinius zenklus/piesinelius/simbolius ir grafinius neniu medzius, nei tekstus, ar pusiau kodus. Iejes i iprasta meniu gali rasti programos funkcija tokia kurios dar nezinojai, o cia ragas esi apribotas ir negalesi panaudoti tau (dar) nezinomu funkciju, turesi kalti begalo didelius ir nuobuodzius totorialus ir f***ing manualus, ko man gyvenime dar nera prireike. Vienas sancas linuxams pasukti intuitivaus GUI keliu, bet ir neatsisakyti galingu irankiu ir funkciju. Jei kas randa patoguma, tekstiniam meniu prasom kodel ne, bet turi buti galimybe paprastai ir greitai perjungti GUI, netgi zmogui pirma karta prisedusiam prie linuxu. Ubuntu jau yra pakankamai draugiska OS naujokams, bet tobulejimui ribu nera, kaip sakant. Ir dar viena klaida nereikia keisti tobulu ir tobulai veikianciu dalyku i naujus neisbaigtus ir abejotinus, tegu jie ir lieka beta stadijoj kol prigys, arba bus atmesti, tugu juos bando entuziastai ir nevisada patogiu ir sklandziu naujoviu megejai. O as noriu Gnome 2 ir kad OS susktusi afigienai greitai, pageidautina be meniu uzlaikymo, be programu atidarymo/uzdarymo uzlaikymo/isblukimo keliom dasimtim mili sekundziu ir kt nesamoniu kurios gal ir graziai atrodo, bet stabdo darbo su kompu greiti.
MantasNo 2012-01-26 21:35
ant naujausio ubuntu unity i gnome labai nesunku pasikeist. 2 ar 3 gali pasirinkt. Net man, nieko nemokanciam.
Arklimantas 2012-01-26 22:46
Oho trikampis, staciakampis ir apskritimas! Tai bent ubuntu istobulejo per pastaruosius metus