Lietuva pasirašė kontroversišką kovos su piratavimu internete sutartį ACTA (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wildpants 2012-01-27 19:57
O tu ant tiek durnas, kad nesupranti, kad elektroninėms prekėms nepritaiklysi, tikrų, realių prekių standartų ir apibrėžimų. Matyt čia rašo, koks lobistas kuris nukentėjo nuo piratavimo ir tik savo nosies toliau nemato
Wildpants 2012-01-27 20:14
Oi oi tik nereik. Iš žaidimų kažkaip vistiek uždirba nors tokie kaip team fortress 2, league of legends tapo nemokami bet kažkaip didžiulius pelnus uždirba. Su filmais tas pats kas su dainoms, kuo daugiau žmonių pamato legaliai ar nelegaliai tuo daugiau įsigyja dvd jei patiko. Ir vėl gi, pažiūrėk į filmų surenkamus pelnus, kažkaip nesiskundžia, o tik tie nuostolingi filmai kurie šūda sukuria, o už šūda nelabai ir kas nori mokėt. Ir iš vis, jei patys leidėjai nenorėtų, kad jų produktus piratautų tegu nededa į interą ir uždeda normalias apsaugas ant CD/DVD kad nekopijuotų. Jei nesugebi apsaugot, pats kaltas.
Ar_as? 2012-01-27 20:22
Smagu, kad žinai kiek aš durnas. Čia jau tau pliusas, suvarei mane kaip kietas bičas. Jei dar pasiūlytum į snukį, likčiau galutinai pralaimėjęs ir neteisus amžiams. Civilizuotam pasaulyje tie standartai taikomi ir veikia. Jei bus noro, valios ir resursų tai ir čia pritaikys. Jie modifikuoti, tam yra atskiras reguliavimas, jei įdomu, pasinagrinėk (man yra tekę savu laiku mokslams, o iš smalsumo ir pakeitimus seku). Tada bus galima šnekėt. Apie žodžio lobistas reikšmę irgi siūlau pasiskaityt, nes pavarei nei į tvorą, nei į mietą. O ir pats pareiškimas skamba labai rimtai: galiu būti nors ir ponas megztinis, tai nekeičia nei mano argumentų, nei pateisina tavo neargumentuotos rašliavos.
Wildpants 2012-01-27 20:24
Jei tie principai veiktų skaitmeninėj erdvėj nebūtų piratavimo, o tai darantis būtų teisiamas kaip priklauso, bet kaip matai to nėra. Ir nesuprantu, tau nuo to geriau bus, kad tą piratavimą visiškai sustabdys, kad taip teigiamai atsiliepi apie tos acta bandymus stabdyt piratavimą?
Ar_as? 2012-01-27 20:27
Nu akivaizdu, gavai į snukį, atėmė telefą, tai pats ir kaltas: arba nesinešiok, arba mokėk apsiginti. Tvarka bus!
blizzard 2012-01-27 20:31
Piratavimas neša velniškai didelę reklamą ir niekam tai nepaslaptis. Tik tavo susikurtam pasaulyje tie kurie yra tam tikrų programų ir sistemų pradininkai tampa visiškais bomžais ir nieko nepasiekia, o tie kurie kopijuoja ar remiasi jų metodais tampa milijardieriai ane? Galiu tik tiek pasakyt, kad jeigu ne crackinimas, kopijavimas tai nebūtų nei tokio masiško progreso, nei tokios reklamos, nei tokio didelio interneto - nieko.. Beje žinojai kad praeitais metais buvo sumuštas visų laikų skaitmeninių muzikos įrašų pardavimų rekordas? Kažin kiek gi tas piratavimas pakenkė..
Wildpants 2012-01-27 20:36
Tu vėl (atsiprašau už cenzūra) lygini bybį su štanga. Atsikeli ryte, o tavo mašina pavogta... Bet vis dar stovi kieme. Tai kaip čia gaunasi? Visgi nukentėjai ane? Ai žodžiu būk toks naivuolis. Vistiek kaži ar kas pasikeis, nes su draudimas ir cenzūra toli nenueisi. Jei patys leidėjai nori daugiau pelno surinkt ir mažint piratavimą, tegul keičia atsiskaitymo ir mokėjimo sistemą. Laikai keičiasi, vartotojai irgi, tai ir jiems laikas keistis.
Ar_as? 2012-01-27 20:37
Įtariu, kad jaunas dar esi, tai nepykstu:) Man nuo to būtų blogiau, nes aš pats kompe tik tai, kas freeware turiu legalų, kitkas..... kaip ir pas visus. Kitas dalykas, ar manau, kad tai gerai. Ne, nemanau. Čia taip pat kaip klausti: ar pritari, kad iš visų, kurie turi po 10 milijonų turto kas nori gali atimti po 100 tūkst? pritariu. ir iš tų kur 5 mln? pritariu. ir iš tų kur 0,5? pritariu..., ai ne, pats tiek turiu, tai iš tų neatimkim. SSRS laikais visi iš gamyklų vogė - vistiek "niekieno" taip intelektinė nuosavybė tampa niekieno, dėl to krenta kokybė, eina pigūs vienadieniai projektai. Kas būtų gero iš to, kad suvaldytų piratavimą? Rašiau kažkuriam post'e (prieš jungiantis į diskusiją verta susipažinti su jos turiniu, čia ne delfi, kur visi šūdais pasidrabstyt susirenka). O principai veikia: suima tai tą, tai aną. Pažeidimo buvimas nepanaikina teisės akto, o tik parodo jo buvimą. Viskas priklauso nuo visuomenės valios: bus valia, bus ir sankcijos, nebus valios, nueisim kitu keliu. Nereikia taip desperatiškai anarchistiškai reaguoti
Wildpants 2012-01-27 20:43
Vat teisinai sako, kad vertė priklauso nuo parsisiuntusių skaičiaus, o ne kaina. Bet ir tai nevisada galioja. Pvz tokių kaip Bitlų ar Maiklo Džiaksono albumų vertė nemanau, kad labai krenta, gal net priešingai - kyla su laiku, nors atsisiuntusių skaičius milžiniškas.
Arthuras 2012-01-27 20:46
Esmė paprasta - jei kūrėjas(nesvarbu koks) yra tikrai talentingas, tai jis uždirba ir dabartinėmis sąlygomis. Kažkokiu būdu visiškai sustabdžius piratavimą, pardavimai smarkiai smigtų žemyn. Esu įsitikinęs 99 proc. Paimkim tą pati Photoshop. 90 proc. patyrusių jo naudotojų, kurie yra įsigiję šiuo metu šią programą, pradėjo nuo nelegalios versijos... Kitu atveju jie būtų pradėję nuo kokio GIMP ir nebūtų dirbę su PS. Tas pats su WIN ir kt. Kiek šiais laikais žmonių turi laiko eit žiūrėt kiekvieną, nepatikrintos kokybės filmą į kino teatrą? Kuo toliau, tuo mažiau. Va, pažiūrėjau gerą piratinį filmą, patiko aktoriai, idėja ar pan., kitą kartą eisiu į filmą, kurtą tos pačios komandos, ir tikėsiu, kad tai geras filmas. Tas pats su žaidimais. COD4 pardavimai mušė visus rekordus. Nors puikiai galima lošti piratiniuose serveriuose ir pan. Bet žmonės buvo palenkti nusipirkti tą produktą.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-27 20:47
Tikrai taip, kaip jūs kūrinį nusipirktą naudosite, tėra jūsų pačios reikalas ir niekieno kito. Dabar dėl jūsų klausimų, jeigu neklystu: 1. Kiek man teko susidurti, dar niekas nebuvo nubaustas už tai, kad gatvėje klausėsi per magnetofoną kompakto. Tai jau būtų absurdas ir dar pilietinių teisių pažeidimas. Mano kompaktas - klausau kur noriu. Šiuo atveju nebent prisikabintų, dėl per didelių decibelų, jei būtų "protingi ant tiek". Bet ta prasme, problemų nėra jokių dėl to. 2. Dėl antro... na, kaip čia ir pasižiūrėsi. Aš tai sakyčiau, kad čia jau nelegalus kino teatro teisių perėmimas, visgi, rodytumėte ne namuose, būriui draugų per projektorių, o lauke šimtams. Bet irgi, dar dėl to niekas nenubaudė čia, nors ir tokių atvejų nemanau, kad buvo. Reikėtų ekspermentą padaryt įdomumo dėlei 2.1. Visgi, sakyčiau irgi, kaip dėl pirmo - filmas jūsų. Galite jį leisti per projektorių. Piratavimo esmė ta, kad žmogus kažkaip įgija laikmeną savo nuosavybėn nesusimokėjęs, arba sumokėjęs nelegaliam platintojui mažesnę kainą. Šiuo atveju, filmo kopija priklauso jums - jūs niekam jos neatiduodate, o tik žiūrite lauke filmą. Čia irgi, kaip pasižiūrėsi iš kurios pusės.
Wildpants 2012-01-27 20:50
Nu jaunas ir ką? Praktiškai mūsų namuose internetas atsirado, kai visokie torrentai atsirado ir todėl neturiu supratimo kaip už kokį neišbandytą žaidimą kuris gal net nepatiks susimokėt kokį 100 lt ar tuo labiau už windowsų kopiją 600 lt. Ir ale skriaudžiam Microsoftą nepirkdami, bet jei jie iš tikrųjų kovotų su piratavimu, o ne kaip dabar ale kovoja, daugumą pereitų ant linux ir tada jiems krachas, tai todėl jiems piratavimas ganėtinai į naudą nes išlaiko savo rinką.
Hokass 2012-01-27 21:02
Pagaliau Taip laukiau kazko panasaus Db visi noliferiai mes pc priklausomybe :D:D:D:D .................................................................................. Bet nesijaudinkit prasides karas su tais kas islyks ir vogs toliau. As vienas is ju ir jau galvoju su keliais zmonem saugius informacijos share budus. Kas su manim tobulejam, kas ne isjunkit pc jai delfio neskaitot ,nes tik tokia bulvarika ir liks. .................................................................................. Manot nusisneku ir neverta manes klausyt? Jums ne viska pasake ACTA ir panasus projektai ruosia kaika kas uzbaigs privatumo era internete ir daryti kazka jau reik pradet, nes veliau bus sunku. Kas norit ,kad kiekvienas jusu zingsnis butu sekamas?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-27 21:40
Dėl žaidimų... na, yra daugelis 1C rusiškų firmos su dubliažu, nauda abipusė - pigu ir dar rusiškai pramoksti.
vienetas 2012-01-27 21:52
Kokio velnio visi šneka vient tik apie piratavimą (nustojau skaity komentarus antram puslapyje. Jei ką nors atkartosiu - sorry)? Esmė ne piratų naikinimas. Ne todėl visi ant kojų sukilę gi. Sekamas kiekvienas pirstelėjimas - čia problema (tiems, kas sako, jog ir taip visi sekami -- o tai dar daugiau sekimo = geriau?). http://www.reddit.co...inal_version_of paskaitykit. Labai neblogas paaiškinimas, ką daro ta ACTA. Trumpai (labai.trumpai) - ACTA nėra blogas dalykas. Kiek jis blogas priklausys nuo to, kaip kiekviena valstybė su juo dorosis. Man tik labai kliūna to pasakojimo autoriaus naivumas ir pasitikėjimas išrinktaisiais. Skamba maždaug taip: "tegul ratifikuoja tą sutartį, ji nieko blogo nedaro. Paskui, kai jau sugalvos įstatymus nenormalius visokius pagal ją leist - tada ir stojam ant kojų." Wtf, really? Kai palei nosį NDAA praėjo, jis dar turį tikėjimo savo senatu/kongersu(kad ir kaip tas žodis lietuviškai)? ??? P.S. Kas liečia piratavimą - man asmeniškai vienodai šviečia (iš vartotojo pusės). Tik prieš darydami sprendimus ir šūkaudami, tegul išvien eina (įrašų kompanijos bei atlikėjai), bo tai dabar įtartini interesai.
Gnostic 2012-01-27 23:48
Fainas visgi tas ACTA - tiek daug darbo vietu padarys gi kas antras zmogus tures buti kaip KGB isdavikas - sekti ir kontroliuoti kitus. Idomu kiek mokes uz tokios diktatorines tvarkos palaikyma. Gal su tuo uzdarbiu bus imanoma susimoketi uz kiekviena autoriu isbezdeta siuksle
rimce44 2012-01-27 23:52
Tai pagal sita logiskuma visi uploideriai jau butu isgaudyti Siaip gal paprasciau butu kaskaip tai zymet kurinius, kad negalima butu nei ikelt nei iskelt
faktas 2012-01-28 02:38
O man tai visai gerai. Jau sužinojau, kad turiu galimybę gauti oficialų kūrėjo statusą ir paskui visokias kompensacijas. (-: Tik prie to reiks rimtai padirbėti.
ragra 2012-01-28 12:35
Manau, jog nebloga iseitis butu padaryti kompromisa abiems pusems. Pavyzdziui daina, zaidima, knyga ir tt. butu galima parsisiusti ir nemokamai pazaisti tarkim 1 val, paklausyti 5 kartus ar kelis skyrius perskaityti, po to reiketu susimoket (su filmais taip neiseitu). Antra, kainos turetu buti nustatyos tiksliai pagal tos salies, kurioje platinama vidutines pajamas. Kodel mes , lietuviai, turime uz viska moketi tiek pat, kiek ir amerikieciai ar australai? Galetu buti padaryta taip kad dainos kaina maksimum galetu buti X% nuo vidutiniu pajamu, filmui y% ir tt. Tu kuriniu, kuriu kainos butu ausktesnes negintu jokie istatymai. Argi jus nesutiktumete legaliai atsisusti daina uz tarkim 20 centu, filma uz tarkim 5lt? ( ar kazkas panasaus).
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-28 13:40
Ne, nebūtų. Tokiu atveju, Interneto tiekėjai prarastų savo klientus. Jie gali atskleisti iš esmės asmeninę info tik tada, kai teismo įsakymas būtų. Pas mus negirdėti, kad taip nutiktų. Tad LANVA tik paloti tesugeba ir pasireklamuoti.