Tyrimas: moterys „parkuoja“ geriau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2012-01-30 12:48
Iš tuščio i kiaura pilstimas ir viskas. Pirma nenurodytas kiek buvo moterų kiek vyru. Va kur eksperimento trukumas tiriamuju objektu turi buti vienodai kad rezultatai butu patikimi o sios informacijos čia nėra. Nieko prieš moteris neturiu čia tik mano pastebėjimas
rimka 2012-01-30 13:31
taip, vyrai mažiau paiso linijų, čia stovi vienoje vietoje, ar per pusantros, ar iš viso didelį krūtą bembelį pastato išilgai per tris invalidų vietas. čia viskas ne apie tai kad jos geriau moka parkuoti, o tai kad labiau laikosi taisyklių.
beerbeerlt 2012-01-30 14:23
Moterys pamaciusios kad bus sunku prisiparkuoti daznai vaziuoja toliau ir iesko patogesnes vietos o vyrukai pasitikintys savimi ikisa kad ir i maksimos vezimuku stogine
WelniuRumai 2012-01-30 15:11
Nemanau, kad toks tyrimas yra vertas dėmesio. Iš straipsnio nematyti, ar tikrai pagal visus kriterijus buvo vertinama. Visų pirma nemanau, kad stebėta kokia įtaka daroma laiko ir kuro sąnaudoms statant. Sakysit neverta atkreipt dėmesio, tačiau patirtis byloja, kad visgi per kelis kartus susidaro. Antra, neretai ilgas automobilio statymas trukdo kitų eismo dalyvių eismą, o tai neigiamai atsiliepia, sakykim, tų dalyvių nuotaikai (susierzinimas, pyktis, kas savaime suprantama savaip įtakoja tolesnį eismą). Kaip jau minėjo vienas komentatorius, neradusios moterų nuomone tinkamos vietos prisiparkuoti, jos ieško tinkamesnės ir, sutikime, platesnės. (nekartą esu pastebėjęs, kai bijoma pravažiuoti pro tarpą, kuris joms atrodo per mažas, nors automobilis pro jį kuo puikiausiai pravažiuotų). Trečia bėda manau atsiranda tuomet, kai automobilis jau būna pastatytas, kad ir į plačią vietą, tačiau vėliau kiti automobiliai būna pastatyti arčiau. Iš tokios vietos išvažiuojant taip pat kiltų nemažai problemų, ko pasėkoje gali būti apibraižyti kitų automobilių šonai ir taip toliau. Būtų galima vardinti ir vardinti. Žinoma, tą patį būtų galima taikyti ir kaikuriems vyrams. Taip pat, vyrai dažniausiai persistengia vairuodami. Abi pusės turi savų trūkumų, tačiau teigti, kad moterys tą ir aną daro geriau - absurdas
Robertas 2012-01-30 15:21
Kaip statistika paremtam tyrimui, trūksta skaičių.
Foxman 2012-01-30 15:45
5 žmones apklausė, dar nelabai žinodami ar vyrą ar moterį klausinėja, ir daro viso pasaulio išvadas...
bahuriux 2012-01-30 16:01
Pfffffff, tyrimas lol, o kiek moterys ir kiek vyrai apgadina kitu ir savo auto besiparkuodami? Tiesa yra isimtis kartais pasitaiko keliu gaideliu girtu, kurie netelpa per visa gatve, bet cia isimtis o ne taisykle.
HAL9000 2012-01-30 17:37
Šį komentarą parašiau po tokiu pat straipsniuku Delfyje: Na, tik nereikia daryti klaidingų išvadų Tyrimas stebint iš šalies prekybos centre statančius mašinas gali tik atskleisti, kad vyrai yra žymiai atsainesni, labiau skuba, yra didesni tinginiai perstatant auto, mažiau galvoja apie smulkmenas ir t.t. - kas tik norit, bet tikrai neparodo, jog jie blogiau SUGEBA pastatyt Juk ir patys instruktoriai aiškiai pasako, kad tiek vyrus, tiek moteris stebint (pvz. per egzą), vyrai parodo kur kas geresnius rezultatus, geresnį erdvės suvokimą. Surinkit tuos pačius tiriamuosius iš prekybcentrio stovėjimo aikštelės, nuvežkit tirti - ir pamatysite kardinaliai priešingus rezultatus. Taip kad čia galima daryti išvadą tik apie socialinį elgesį, o ne apie vairavimo įgūdžius. O kad moterys tame reikale atsakingesnės - čia tai ir taip aišku.
MindaugasV85 2012-01-30 17:37
Atvažiavai, nutrenkei ir nuėjai.
Shinigami 2012-01-30 17:42
Pirma: straipsnis - tai ne tyrimo ataskaita. Jei jame nėra skaičių - tai nereiškia, kad jų nėra tyrimo ataskaitoje. Tad jei norit kalbėti apie tyrimo patikimumą, perskaitykite tyrimo ataskaitą, o ne straipsnį. Antra: šis tyrimas apima tik automobilių statymą, o ne vairavimą apskritai. Ir kaip kažkur buvo minėta, moteris labiau laikosi taisyklių, o ne greičiau stato automobilį į vietą. Foxman nieko čia ne apklausinėjo. Čia juk kameromis stebėjo ir matė kas sėdi už vairo. Vyras ar moteris. Nes yra žmonių kurie vyrą nuo moters ir pagal veidą sugeba atpažinti, o ne tik kai tarp kojų pažiūrį beerbeerlt būtent, bet kišti į vežimėlių pastogę yra negalima. Tad ir skaito, kad statyti nemoka.
enternald 2012-01-30 19:53
Delfi Science praneša: ............................................ Kaip visados. Man patinka kai dar pridedama išvada iš oro "mitas issklaidytas apie tai, kad vyrai geriau orientuojasi erdvėje". Net nepaaiškinta parkavimosi tyrimo rezultato priežastis, jau daroma prielaida apie reiškinį. Myliu žurnalistinį sugedusį telefoną.
Otto 2012-01-30 21:08
Pasitaiko ir gerai vairuojančių, parkuojančių moterų, kad ir paskutinė video http://www.youtube.com/watch?v=0P0XK2KfCQE
Justas116 2012-01-30 21:36
Na bet kokiu atveju, griaunam kvailus stereotipus
dzo 2012-01-30 22:57
Kas geriau: Kai moterys per 5 minutes surenka 13.4 tasko ar kai vyrai per minute 12.3 tasko?
revonas 2012-01-31 19:14
Gal parkavime ir geresnės..