Išleistas tik su „iPhone“ sukurtas muzikinis albumas (Video)  (1)

Mažai kam žinoma roko grupė iš Alabamos valstijos (JAV) „One Like Son“ nusprendė mesti pati sau iššūkį. Sugalvojusi po dešimties metų pertraukos išleisti savo trečiąjį albumą, grupė bei jos lyderis Steven Poff dar 2010 m. sausio 1 d. pažadėjo visus metus įrašinėti naują dainų kolekciją naudodamiesi tik į „iPhone“ įdiegtomis programomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupės nariai tiesiog įrašydavo savo partijas bet kuriuo jiems patogiu metu, o vėliau garso takelius sujungdavo į vieną visumą. Albumo kūrimo darbai (iš viso 11 kūrinių) buvo baigti dar 2012 metų išvakarėse.

Muzikantai nurodo daug tokio kūrimo būdo privalumų. Pirmiausia, nereikia visų narių surinkti vienoje studijoje, derinti susitikimo laiko, kuris tenkintų visus grupės narius. Antra, nereikalingas ir repetavimas bei sinchroniškas visų grupės narių grojimas. Trečia, tai daug pigiau, nei studijos nuoma.

Grupė pasinaudojo tokiomis „iPhone“ skirtomis programomis, kaip „FourTrack“, „MultiTrack“ DAW, „AmpKit“ ir „ThumbJam“. Tai pirmasis muzikinis albumas istorijoje, pilnai įrašytas „iPhone“ pagalba. Albumas „Start The Show“ nuo sausio 17 d. prieinamas „iTunes“ ir „Bandcamp“ interneto portaluose.

Prieš tai kitų grupių patirtis kiek kuklesnė. Pavyzdžiui, roko grupė „88“ iš Los Andželo (Kalifornija, JAV) savo kūrinį „Love is the Thing“ įrašė su „FourTrack“ programa, o gerai žinoma grupė „Gorillaz“ pasinaudojo planšetiniu kompiuteriu „iPad“, kad galėtų sukurti savotišką muzikinį dienoraštį apie savo turnė po JAV.

Daugiau apie minėtojo muzikos albumo kūrimą žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)