„Kingston“ ruošiasi 15 % sumažinti SSD diskų kainas  (12)

Praėjusią savaitę kompanijos „SanDisk“ vadovas žadėjo, jog 2012-ieji taps tikru proveržiu „NAND Flash“ tipo atmintį turintiems produktams. Visa tai buvo pasakyta, turint omenyje vis nemažėjančias standžiųjų diskų (HDD) kainas bei nuolat tobulinamą ir pingančią „NAND Flash“ atminties lustų technologiją. Tačiau, panašu, jog pirmoji šiomis tendencijomis paseks ne „SanDisk“, o jos konkurentė „Kingston“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Matyt, „SanDisk“ prezidento pranašystės ima pildytis. Lietuvoje ir visame pasaulyje gerai žinoma kompanija „Kingston“ ketina sumažinti savo produktų, turinčių „NAND Flash“ tipo atmintį (SSD kaupiklių, USB atmintinių, atminties kortelių), kainas ne mažiau, kaip 15 %, praneša interneto portalas DigiTimes.

„Kingston“ atstovai pažymi, jog kainų mažinimas yra suplanuota priemonė ir susijusi su gamybos technologinių procesų tobulinimu ir didėjančiomis pagaminamos produkcijos apimtimis. Taip pat šis žingsnis leis kompanijai praplėsti savo įtaką duomenų laikmenų rinkoje.

Pastaruoju metu pagrindiniai „NAND Flash“ atminties mikroschemų gamintojai įsisavina 20 nm technologiją, o pirmaujanti šiuo metu yra 19 nm gamybos technologija. Visa tai leis padidinti mikroschemoje įrašomų duomenų tankį ir sumažins jų savikainą. „Kingston“ žingsnis, kaip tikimasi, privers kitus rinkos dalyvius pakoreguoti savo kainas, o tai vartotojų požiūriu teigiamai veiks galutinių įrenginių kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: