„Nokia“ atsisakys „Symbian“ greičiau, nei manyta  (6)

Suomių kompanija „Nokia“, šaltinių teigimu, nusprendė atsisveikinti su savo operacine sistema „Symbian“ anksčiau, nei planavo prieš metus. Kompanija ketina išleisti tik vieną naują mobilų įrenginį su šia OS, kuris pakeis dabartinį flagmaną „Nokia N8“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Techninį palaikymą ir atnaujinimų šiai operacinei sistemai kūrimą planuojama pratęsti. Taip pat bus pratęsta ir „Nokia Belle“ serijos įrenginių gamyba, tačiau naujų modelių pasirodymo nesulauksime.

Prieš metus kompanija pranešė apie savo pasirinkimą „Windows Phone“ sistemos naudai, kuri tapo pagrindine „Nokia“ mobiliųjų įrenginių platforma, tad natūralu, jog naujų „Symbian“ aparatų kūrimas nutraukiamas, siekiant sutelkti ir efektyviau išnaudoti turimus išteklius. Tiesa, prieš metus „Nokia“ dar neketino visiškai atsisakyti įrenginių „Symbian“ pagrindu kūrimo, o prieš jos atsisakymą ketinta parduoti apie 150 mln. vienetų „Symbian“ telefonų, kol bus visiškai atsisakyta šios OS.

Dabar matoma, jog šiems planams nelemta išsipildyti dėl mažų pardavimų, kurių lygis netenkina „Nokia“ vadovybės. Kompanijos vadovas Stephen Elop tokį apsisprendimą motyvavo „pasikeitusia padėtimi rinkoje“. Vis tik oficialiai „Nokia“ dar nepatvirtino, jog „išsižada“ „Symbian“. Taigi dar neaišku, kokia bus ateitis tų žmonių, kurie dabar darbuojasi prie „Symbian“ projektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: