„Google“ pripažinta kalta, nes žemėlapių paslaugą teikia nemokamai  (18)

Štai tokį iš pirmo žvilgsnio paradoksalų verdiktą paskelbė Paryžiaus (Prancūzija) teismas, skyręs korporacijai „Google“ 15 tūkst. eurų baudą bei įpareigojęs išmokėti 0,5 mln. eurų kompensaciją už sąžiningos konkurencijos principų pažeidimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visas šias nuodėmes „Google“ padarė savo populiariąja žemėlapių paslauga „Google Maps“. Paieškos gigantas į teismą padavė prancūzų kompanija „Bottin Cartographes“, kuri taip pat specializuojasi interneto kartografinių paslaugų teikime.

Minėta prancūzų kompanija buvo nepatenkinta, jog „Google Maps“ yra nemokama, kadangi ji pati už savo analogiškas paslauga prašydavo susimokėti. Taigi „Google“, prancūzų teigimu, tiesiog atėmė iš jos gyvybiškai svarbias finansines įplaukas.

Natūralu, jog jei vartotojui siūlo du panašius savo kokybe produktus, ir vienas iš jų yra nemokamas, vartotojas greičiausiai pasirinks nemokamą sprendimą. Tiesa, nemokamai teikti tokias kokybiškas paslaugas, kokia ir yra „Google Maps“, gali tik didelės korporacijos. Savo ruožtu, nedidelėms firmoms tokia strategija – ne jų išgalėms. Taip sukuriama situacija, kvepianti nesąžininga konkurencija, priverčiančia mažas firmas palikti rinką.

Turbūt nereikia net sakyti, jog „Google“ nesutinka su šiuo teismo sprendimu ir ketina artimiausiu metu paduoti apeliaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)