IBM prisidėjo prie „AMD Trinity“ procesorių gamybos?  (3)

Internete nerimsta aistros dėl dar tik planuojamų rinkai pateikti mikroprocesorių „AMD Trinity“. Jau anksčiau žinota, jog gamybos technologiją AMD rengiasi įsisavinti kartu su kitais partneriais, tačiau dabar pasigirdo gandų, jog vienu pagrindinių partnerių bus (arba jau yra) kitas specializuotų mikroprocesorių gamyba užsiimantis gigantas kompanija IBM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar šių metų sausio mėnesio pradžioje naujienų agentūros buvo pranešusios, jog 2012 m. II pusėje kompanija „Globalfoundries“ kartu su savo „technologiniu donoru“ IBM Niujorko valstijoje esančioje gamykloje „Fab 8“ įsisavins 32 nm gamybos technologiją. Toliau planuojama pereiti prie 28 nm. Kaip galime atspėti, kalbama apie būsimus hibridinius procesorius „Kaveri“ ir „Kabini“, kurie turėtų pasirodyti 2013 m.

Dabar gi interneto portalas „X-Bit Labs“ analitikams skirtame kompanijos AMD vadovybės pranešime surado įdomios informacijos, kuri gali būti interpretuojama kiek kitokiu rakursu, nei kalbama oficialiai. AMD vadovas Rory Read pareiškė, jog neįvardintų mikroschemų gamyba vyksta glaudžiai bendradarbiaujant su partneriais, tarp kurių yra IBM ir „Globalfoundries“.

Žurnalistai tokį pareiškimą interpretavo kaip tiesioginę užuominą, jog hibridiniai procesoriai „APU Trinity“ gaminami, naudojant ir IBM pajėgumus. Reikia pastebėti, jog ankstyvose technologinių procesų įsisavinimo stadijose AMD ir anksčiau kreipdavosi pagalbos į IBM, savo ruožtu, turbūt ne be priežasties, ir naujasis „Globalfoundries“ fabrikas yra tame pačiame regione, kaip ir „mėlynojo giganto“ laboratorijos bei gamyklos.

Kol kas priimta manyti, jog būtent „Globalfoundries“ problemos su 28 nm technologiniu procesu privertė AMD atsisakyti hibridinių procesorių „Krishna“ ir „Wichita“, kurie turėjo pasirodyti šiais metais. Negalima atmesti galimybės, jog norėdama apsidrausti, dalį 32 nm proceso pagrindu sukurtų „Trinity“ procesorių kompanija patikės gaminti IBM. Kad bendradarbiavimas tarp šių kompanijų dar labiau stiprės, galima prisiminti ir tą faktą, jog dabartinis AMD generalinis direktorius anksčiau net 23 metus darbavosi už IBM sienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: