„Photoshop CS6“ atsiras GPGPU skaičiavimai, foninis išsaugojimas (Video)  (0)

Arčiau šių metų pabaigos tikimasi sulaukti naujo programų paketo „Adobe Creative Suite 6“ pasirodymo, kuris atneš naujovių ir patobulinimų daugeliui profesionalių programų, tarp jų ir „Photoshop CS6“, apie kurią „Adobe“ atstovai nepaliauja dalintis nauja informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemiau esantis vaizdo klipas supažindina su vartotojo grafinės sąsajos naujovėmis ir kai kuriais RAW vaizdų apdorojimo instrumentais (labai primenančiais „Lightroom 4 beta“ versiją), taip pat spalvine naujojo pagrindinio lango gama. Naujas vaizdo klipas skirtas pademonstruoti konceptualius patobulinimus, kurie praplėstų kompiuterio vaizdo plokštės (diskretinio ar integruoto GPU) panaudojimo sferą. Photoshop CS6 pradės aktyviai naudoti vaizdo plokštes, kad būtų galima kuo greičiau atlikti bendro pobūdžio grafinių vaizdų apdorojimo operacijas. Iki šiol grafinių procesorių (GPU) panaudojimas minėtose programose buvo prieinamas tik kai kurioms „NVidia“ gamybos vaizdo plokštėms, palaikančioms CUDA technologiją.

Koks platus bus vaizdo plokščių palaikymas, kol kas nepranešama. Antrasis vaizdo klipas parodo tik spartos skirtumą, kuris pasiekiamas, kai su instrumentu „Liquify“ naudojamas GPU, lyginant su „Photoshop CS 5.5“ versija, kuri „pagalbos“ apdorojant duomenis kreipiasi tik į pagrindinį kompiuterio procesorių (CPU). Reikia pripažinti, jog skirtumas milžiniškas: duomenų apdorojimas vyksta realiu laiku.

Antroji funkcija – saugojimas foniniu režimu – labiau priklauso ergonomikos sričiai, ir, reikia manyti, iš kūrėjų nepareikalavo tiek daug jėgų, kaip GPGPU skaičiavimų atveju. Dabar failų saugojimas vyks foniniame režime, automatiškai. Dirbdamas su keliomis kortelėmis, vartotojas galės negaišti laiko laukdamas, kol bus išsaugotas didelės apimties darbas, o persijungti į kitą kortelę, tuo tarpu saugojimas vyks toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: