Programišiui-šantažistui teismas paskelbė nuosprendį  (3)

2011 m. lapkričio mėnesio pabaigoje rašėme apie nelaimėlį programišių Attila Nemeth iš Vengrijos, kuris savo „ypatingais“ sugebėjimais IT srityje norėjo priversti viešbučių tinklą „Marriott“ priimti jį į darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog daugeliui viešbučio darbuotojų nusiųstais el. laiškais su kenkėjišku kodu vengrui pavyko įdiegti „Trojos arklio“ rūšies virusą viešbučio vidinio tinklo viduje ir gauti įvairių dokumentų. Vėliau jis ėmė šantažuoti administraciją, pareiškęs, kad jis viską publikuos viešai, jei jo nepriims į informacinių technologijų skyrių.

Tuomet viešbučių tinklo „Marriott“ atstovai nusprendė apmokėti programišiui lėktuvo bilietą iki Vašingtono (JAV), kur vengro viešbučio darbuotoju apsimetęs laukė JAV saugumo tarnybos agentas. „Pokalbio su darbdaviu“ metu Attila Nemeth papildė įrodymų gausą apie savo įsilaužimą į „Marriott“ vidinį tinklą, duomenų vagystę, administracijos šantažą. Be to, pasirodo, kad jis vis dar turėjo galimybę prisijungti prie viešbučių tinklo serverių.

Taigi teismo nuosprendis buvo paskelbtas vasario 3 d. Už nesankcionuotą prasiskverbimą, duomenų vagystę ir „Marriott“ administracijos šantažą vengras 30 mėnesių turės praleisti laisvės atėmimo įstaigoje. Aišku, JAV teismui teko garbė paskelbti, jog teisėsaugos „rūpestis“ vengru po bausmės atlikimo termino pabaigos nesibaigs – policija stebės programišių dar trejus metus. Štai taip atrodo „Amerikos užkariavimas vengriškai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)