Apie „Google“ įkūrėjus iš arčiau  (0)

Kompanijos „Google“ istorija tikrai nepaprasta. Šios bendrovės susikūrimą, pirmuosius veiklos metus bei augimą iki šiol nagrinėja daugybė garsių leidinių. Tuo tarpu bendrovės įkūrėjai – Laris Peidžas (Larry Page) ir Sergėjus Brinas (Sergey Brin) – pelnytai „užsidirbo“ tokius titulus, kaip „XXI a. mąstytojai“ ir daugybę kitų. Šiame straipsnyje - trumpai apie tai, ko galbūt nežinojote apie šiuos žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete laba retai pasitaiko straipsnių, nagrinėjančių šių asmenybių praeitį bei asmeninį gyvenimą. Pvz. ar žinojote, kad Sergejus, būdamas šešerių metų, emigravo į JAV, arba, jog Lario senelis buvo žydas ir dirbo vergišką darbą? Nors Lario senelis prieš daug metų mirė Izraelyje, jo dvasia, darbštumas ir atkaklumas iki šiol jaučiamas Peidžų šeimoje. Puikiausias to įrodymas – Lario tėvas, Karlas Viktoras Peidžas (Carl Victor Page), garsus kompiuterių mokslininkas ir dirbtinio intelekto pionierius. Lariui buvo skaudus smūgis, kai jo išmintingas tėvas, būdamas 58-erių, mirė nuo plaučių uždegimo komplikacijų. Tėvas ir sūnus nuolat diskutavo įvairiomis temomis, o pats Laris iš pradžių norėjo sekti tėvo pėdomis ir tapti profesoriumi. Rodos, Lario kompiuterinis išprusimas buvo nulemtas. Jo mama Glorija Peidž (Gloria Page) yra duomenų bazių specialistė. Jau 1978 m. Laris naudojosi kompiuteriu, kas tuo metu buvo labai retas reiškinys. Būdamas „Eta Kappi Nu“ brolijos prezidentas, Laris Peidžas rašydavo projektinius darbus delninuku (tuo metu bendrakursiai neturėjo suvokimo, kas tai per įrenginys). Kompiuterinius įgūdžius iš savo tėvų perėmė ir Sergėjus. Jo mama Eugenija Brin yra nusipelniusi NASA tyrimų centro mokslininkė erdvėlaivių srityje. Matematinius įgūdžius jos sūnus perėmė iš tėvo ir senelio, kurie yra sukūrę daugybę įvairių matematinių teorijų, pradedant abstrakčiąja matematika, baigiant dinaminėmis sistemomis. Sergėjus iš tėvų perėmė ir dar vieną dalyką – humoro jausmą. Eugenija savo asmeninėje svetainėje įdėjo savo nuotrauką su iškirpta iš popieriaus Rusijos diktatoriaus Lenino figūra ir parašė: „Aš ir mano geriausias draugas“. Sergejaus tėvas, matyt, buvo vienintelis profesorius pasaulyje, prieš paskaitą užsidegdavęs pypkę studentų akivaizdoje. Buvo aišku, kad abu vaikinai turi ir daugiau bendro: jie abu baigė Montesori mokyklą, abu buvo apsupti protingų šeimų ir galingos (tuo metu) kompiuterinės technikos, abu buvo plačių pažiūrų, bet nei Laris, nei Sergėjus prioritetinių veiklos krypčių nusistatę nebuvo. Laris nežinojo, ką nori veikti gyvenime, tad nusprendė į kompiuterį parsisiųsti visą internetą. Tikino, kad tai gali padaryti per savaitę, tačiau praėjus metams kompiuteryje buvo parsiųsta tik dalelė viso interneto. Tuo metu Sergejus ieškojo būdų, kaip išgauti didelį kiekį informacijos. Tam jis subūrė tyrimų grupę MIDAS (Iš sen. graikų mitologijos – karalius, kuris liesdamas daiktus, juos paverčia auksu). Jis organizavo diskusijas ir rašė pranešimus įvairiomis temomis. Kai pirmą kartą, 1995-ųjų pavasarį, susitiko būsimi „Google“ įkūrėjai, jie vienas kitam nepatiko, netgi atrodė bjaurūs. Nuolatos varžydavosi savo intelektu, bet rodėsi, laimi abu.

Kadangi Sergejus turėjo jaunesnį brolį, jis buvo vadovaujanti, ekstravertiška asmenybė. Laris atvirkščiai – turi vyresnį brolį, tad yra daug tylesnis ir daugiau apmąstantis. Sergejus turi stiprų loginį mąstymą, o Lariui rūpi „kas kaip veikia“ (angl. how it works).

Iš pradžių vienas kitam nedidelę neapykantą jautę Laris ir Sergejus tapo gerais draugais. Pastarasis vis dažniau lankydavosi Lario ir jo kambariokų biure „Gates 360“. Stovykloje šis duetas tapo žinomas kaip „LarryandSergey“.

1995-iais metais jaunuolių diskusijos pakrypo temomis apie interneto perspektyvas, pirmąją „Netscape“ bendrovės dieną akcijų biržoje (ryte akcijos kaina – 28 dol., dienos pabaigoje – 75 dol.). Buvo akivaizdu, kad kažkas vyksta. Buvo aišku, kad prasideda interneto era. Laris ir Sergejus tą erą apibrėžė taip – „informacijos era“.

Jie neklydo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vyras.in
Vyras.in
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: