„Apple“ verslo paslaptys: kaip mažinamos išlaidos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dorces 2012-02-11 14:15
Taip sutaupo, bet už prekę (iPad, iPhone ir t.t.) mokame keletas tūkstančiu. tokia ir paslaptis kodėl jų pelnas auga stulbinamu greičiu. Tai juk APPLE.
Anonymous 2012-02-12 16:40
jei noretu samsungas ar htc pagaminti iphone identiska kopija, ji kainuotu kurkas brangiau, nes applas "uzlauzes" gamintojus ir gamina palyginus pigiai, tai irodo asus ultrabooko kaina, kuri yra panasi, o pvz korpusas gaminamas su pigiom priemaisom, dalys taip pat ne tokios kokybiskos, optimizacija niekinga, patogumo elementu kokius applas kure del vartotoju, pas asusa ne kvapo.. maziau ziurekit nupirktus skaicius, nes suskaiciuoti kazka istikro yra ganetinai sunku, nes dirba daug inzinieriu ir kitokiu darbuotoju, kurie kasdien viska optimizuoja, tikrina, gerina patoguma.. kiekvienas naujas produktas akivaizdziai skiriasi ir matosi, kad jie dirba vardan vartotoju patogumo ir pasitenkinimo naudojant ju produktus.. kvaila verkslenti.. pardavimu skaiciai irodo, kad produktai yra ypatingi.. ju imone yra pavyzdine kitiems, kad reikia maziau naudotis debiliskais marketingais, kai nori prastumt kuo daugiau, o pagaminti kuo pigiau nepasant to, kad viskas veiks griozdiskai ir nemaloniai.. todel dauguma applo vartotoju ir islieka lojalus applui, nes nebenori grysti zingsniu atgal i chaosa, kai jau pajutai tikra harmonija..
Thorn 2012-02-12 22:09
Nebutinai logiska isvada. Dideli pardavimai gali buti ir del ypatingu vartotoju, kas labiau tiketina, zinant kaip pardavimus itakojo zinia apie Jobso mirti.
Paprastas_zmogus 2012-02-12 22:22
Patogumas nėra visiškai subjektyvu. Tikrai galima padaryti kažką, kas būtų patogu daugumai ir analogiškai - kad nepatogu daugumai. O ta Jobs'o mirtis ir pardavimai prie ko čia?
werafonas 2012-02-12 23:03
"Nusipirksiu naują iPhone vien Styvo gerbei.. " Dėl panašių nuomonių.
Anonymous 2012-02-12 23:24
aj, supratau, pries tai pardavimai niekad nekildavo, o rekordus musa pirma karta? kol jis buvo gyvas muse rekordus, negyvas ir vistiek musami rekordai.. ir mus toliau.. viskas paprasta, dauguma mac nauju vartotoju tiesiog nebenori grysti prie pc.. tam nereikia buti nei fanatiku ar kompiuteristu.. tai reikia pajausti, nes skirtumas kardinalus tarp pc ir mac, nes mac buvo kurtas del vartotoju nepaisant kainos. galiu dar paaiskinti, kodel daug kam applo savininkai atrodo kaip fanatikai.. nusiperki tarkim kompa ir kai susiduri su kardinaliu skirtumu tarp pc ir pajauti ta komforta ir malonius skirtumus su auksta kokybe, zmones daznai nedvejodami perka ir iphona, nes is jo tikisi tokios pat kokybes ir patikimumo.. pripazinkit, nauja pc nusipirkus kazkada patiri sioki toki nusivilima del kazko, jei esi laimingas, tai net po metu naudojimosi.. o apple tokiu "zapadlo" nedaro.. bent as nesusiduriau niekada.. ir galiu drasiai pasakyti, kad pc tiesiogine ta zodzio prasme bando kopijuoti.. deja, bet del ju politikos, pagamint kuo pigiau ir parduot kuo daugiau, nes konkurencija didele, gaunasi pigesne kiniska kopija, kuri galutiniam variante neveikia sklandziai.. ir ne tik kompus kopijuoja... pvz gnome kopijuot bando mac os, tai turbut geriausias pavyzdys, kaip prastai yra kopijuojama.. kas naudojat visokius ubuntu ar siaip belekoki linuxa su gnome, tai mac pabande tikrai nebenoresit net pagalvoti apie gnomus..
Thorn 2012-02-12 23:30
Jobs’s Death Boosts Sales of Apple Products (http://au.ibtimes.com/articles/226780/2 ... oducts.htm).
Paprastas_zmogus 2012-02-12 23:42
Aš irgi galiu išvartyti, kad tą pačią dieną kažkur įvykęs žemės drebėjimas padidino iPhone pardavimus...
Thorn 2012-02-12 23:44
Apple irgi kinijoje gamina, nes ten pigiau. Apple irgi reklamuojasi, kad daugiau parduot. Vienintelis skirtumas politikoje - Apple riboja laisve, nes taip lengviau suportinti, kiti gamintojai vartotojui leidzia daryti ka nori, bet uz tai daro daugiau klaidu.
Anonymous 2012-02-12 23:58
aj del tu tarpu.. dasuto jau, bet tai nesupratau vieno dalyko, gal labai sena mac ciupinejai, kad klaviaturos mygtukai be apsvietimo? rase, kad padaugejo mirus.. tie pirmi kur stovi eilese yra fanai is ju spresti, kodel pardavimai kyla yra mazu maziausiai kvaila.. nes pries pat jo mirti buvo pristatytas naujasis iphone.. o kiek zinome visada rekordinius pardavimus pasiekia kiekvieno naujo iphone isleidimo atveju.. cia turi but fanatiku fanatikas, kad taip vienareiksmiskai apkaltintum eilini rekorda vien del jobso mirties.. jobsas buvo pedantas ir gan grieztai atmetinejo visus produktus ir verte tobulinti ir tobulinti iki idealaus produkto.. idomu ar apple dabartinis vadovas suprato ant kiek tai svarbu buvo ir ar turi bent vienas kas nors kitas toki isskirtini futuristini skoni ir suvokima ko istiesu zmonems reikia. papasakok kaip jie riboja zmones? apie klaidu daryma tai isvis patyliu.. skelei metu anekdota.. eik pasidomek kiek kartu jobsas atmete iphone gamyba pries isleidziant pirmaji.. jie atidirba normaliai uzuot gamine beleka.. dieve tu mano.. tu mastai, kaip kiniska kopija.. ar tu skiri du skirtingus dalykus, KOPIJA ir GAMYBA. vat su tokiais ir gincijames.. ate p.s. naujoviu inesejas visada bus pirmas, o tik kopijuotojai antri, kurie niekad neprilygs originalo..
Thorn 2012-02-13 00:35
As pasakiau "kiti gamintojai vartotojui leidzia daryti ka nori, bet uz tai daro daugiau klaidu". Apie Apple klaidas nieko. Skaityk atidziau.
Paprastas_zmogus 2012-02-13 00:48
Ką tu čia vardini, yra tik dalykai, kurie kliūna TAU. Daugumai žmonių visiškai p___i ant tų visų Intelių, USB, vaizdo plokščių ir kito š. Dauguma tiesiog nori daikto, kuris veikia ir daro tai, ką reikia. Svarbu, kad būtų greita, paprasta ir patogu, o ne kokie parametrai... Čia kompiuterastų problema, kad jie nesuvokia, jog tikrai ne visiems įdomūs tie procesoriai ir kitas mėšlas.
BeVardo 2012-02-14 00:17
Va ir man užkliuvo. Iš vienos pusės yra gerai, kad egzistuoja kitos platformos (Win, Linux), ne tik MacOS, bet antra vertus, galvoju - kiek žmonių nusipirkę Android'ą parsisiuntė ir susikompiliavo branduolį taip kaip jie nori? O Lietuvoje tokių kiek? Iš paprastų pirkėjų - ne gikų (t.y. iš tų parduotų ir registruojamų kasdien tūkstančiais Androidphonų)? Galvoju, kad šiuo atveju Open labiau telefonų gamintojams, nei vartotojams. O palaikymas (suport), kaip čia kažkas aukščiau rašė, tiems kurie patys kernelius kompiliuoja kaip ir nereikalingas gaunasi. "Gėrio korporacijai" darosi vis sunkiau suvaldyti ir prižiūrėti tą margą žvėryną - ir, greičiausiai nusivylęs suportu vartotojas mesis į obuolių 'rojų' - biesai nematė, kad su sienom ir taisyklėm - į galą kontrakto bus galima ir jailbreak'ą pabandyt. O ten (po 2 metų) naujas iPhone modelis kaip tik išeis - negi išmesi visus pirktus ir priprastus appsus.