Teisininkas: Jei ne slaptumas, triukšmo dėl ACTA nebūtų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ITvartotojas 2012-02-13 11:10
Kaip pats ponas kalbėjo: Taigi, galėtume bet kaip interpretuodami ir DELFI ir kitiems tinklaraštininkams baudžiamąją bylą iškelti, nors jos reliai ir nebuvo. Bet, kadangi už reklamą tinklapiai gauna pinigus, taigi bet kokiam vaizdo siužetui galime taikyti žodį - komerciniai tikslai, t.y. tam pačiam DELFIUI ar kitiems.
bullka 2012-02-13 11:46
Puikus straipsnis. Dabar gerokai aiškiau, kas tai yra. Laukia niūrūs laikai O gal tai išeis į naudą. Daugiau laiko leisime ne prie TV/AK/ausinuko, o su...
vienetas 2012-02-13 17:42
Man labai kliūna tai, jog kalbant apie ACTA komitetą nesimato susirūpinimo dėl to komiteto galios keisti pačia sutartį (tuo pačiu ir to, jog nepasakyta kas tą komitetą sudarys). Kitas dalykas - jei nebūtų buvę šio slaptumo, tokia sutartis kaip ACTA išviso nebūtų buvusi sudaryta (spėju). Jau seniai žmonės būtų sukilę ir spaudę vyriausybes. Na, o dabar - ACTA priešininkams tik geriau - papildomas argumentas. Baisiausia tai šitokia komentatorių (kaip interviu) pozicija, kai jie iš esmės sutinka, kad sutartyje yra kažkas negero, tačiau nepasisako prieš. Atseit - žmonės protingi, nepanaudos galimų spragų/interpretacijų blogais tikslais. Imo tiems, kam ta ACTA shmacta maždaug dzin, gali būtį pakankamas argumentas būti neutraliems. Durnai ir tai, jog pati sutartis tikrai yra paini (ypač nieko bendro su teise neturinčiam žmogui). Pats skaičiau tik nuotrupas - neapsikenčiau; tenka kliautis keliomis analizėmis (LT ir EN) ir darytis išvadas pačiam... kurios yra kiek įtikinamesnės nei pono megztuko "sakykim" argumentai. Ir visgi tiems šalininkams tai geras kabliukas, esą, neišmano liaudis nieko. Įdomu kiek dar pūs tą patį per tą patį.
Incognito 2012-02-13 17:49
O tu nenori pasiskaityti ACTO's lietuviškai, kad ir iš čia http://www.file.lt/files/11067/SUTARTIS ... %CBMIS.pdf? Viso labo 16 psl, pirmuosius galima praleisti, nes ten tik įvadinė dalis ir nieko rimto juose nėra. Nes šiaip, pasitikėti žiniasklaida yra labai slidus reikalas. Jie ten ką 100 procentų pateikia tai žinok būna, kad stipriai perskiesta/atskiesta vandeniu.
vienetas 2012-02-13 19:13
Uu, ne žiniasklaida. Redit'e EN ir stop-acta.lt bent jau 2 šaltiniai kur gan detaliai pasvarstoma apie tam tikrus punktus (redite kiek smulkiau). Tame angliškame variante tai iš gan nešališkos pozicijos abiejų šalių atžvilgiu viskas išdėstyta. Šiaip tai pikta, kad einančius prieš ACTA visus demonizuoja, laiko vagimis ir neišmanėliais... aišku paranku; bet pikta gal ne tiek dėl to, kuo laiko, o dėl to, kad jie (iš pažiūros) mano turintys pasitikėjimą ar ką tai.
FtBall 2012-02-13 19:46
Jei kalbant apie "detalius pasvarstymus", nori ar nenori, turi pripažint, kad jie daugiau ar mažiau yra subjektyvus. Apie stop-acta.lt, tai jie yra suinteresuoti teigt, kad ACTA - blogai, palaikantys ACTA, teigia, kad jis (susitarimas) yra gerai. Ir viena, ir kita pusė turės argumentų, kuriuos, manau, kad verta peržvelgt, ypač jei norėsi ką nors įtikint.