Startuoja portalo 15min.lt versijos anglų ir rusų kalbomis  (2)

Naujienų portalas 15min.lt pranešė apie dar vieną plėtros etapą – nuo šiol naujienas čia bus galima skaityti ir anglų bei rusų kalbomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalo 15min.lt versija anglų kalba bus pasiekiama adresu 15min.lt/en, o rusų – 15min.lt/ru. „Nesitikime iš to uždirbti, bet tikime ir suprantame, jog mūsų, žurnalistų, misija yra prisidėti prie to, kad apie Lietuvą pasaulis žinotų daugiau. Apskritai moderniame pasaulyje tokiai nedidelei valstybei kaip Lietuva būtina pačiai rūpintis žinių apie save sklaida, o ne laukti, kol kažkas teiksis apie mus ką nors pranešti", – teigė 15min vyriausiasis redaktorius Rimvydas Valatka.

Rusakalbiai skaitytojai gaus naujausią žinių srautą ne tik apie reikšmingiausius mūsų šalies bei pasaulio įvykius, jie taip pat ras ir išsamios informacijos apie tai, kaip gyvena mūsų kaimynai latviai ir estai, sužinos Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos naujienas. 15min.lt rusiškoje versijoje netrūks ir laisvalaikio skaitinių, šou pasaulio naujienų.

„Absoliuti dauguma Lietuvoje gyvenančių rusų, ukrainiečių ir baltarusių puikiai moka lietuvių kalbą, todėl portalo rusų kalba uždavinys yra ne tiek informuoti kitataučius Lietuvos piliečius, kiek skleisti teisingą informaciją apie Lietuvą Rytų erdvėje, kurioje žiniasklaidos laisvės vis dar yra labai suvaržytos ir kur pateikiama daug tendencingų tekstų apie mūsų valstybę“, – taip portalo rusų kalba uždavinį apibrėžia R.Valatka.

Angliškasis 15min.lt puslapis skirtas Lietuvoje įsikūrusiems ir šalies gyvenimą sekantiems svečiams. Jie ne tik bus supažindinami su svarbiausiomis Lietuvos aktualijomis, bet ir galės skaityti platesnio turinio straipsnius bei komentarus apie Lietuvos politiką, ekonomiką, visuomenę ir kultūrą.

„Tikimės, jog 15min.lt anglų kalba padės geriau pažinti Lietuvą ne tik čia dirbantiems diplomatams, bet ir visiems tiems šio globalaus pasaulio žmonėms, kurie domisi Lietuva, jos menu, literatūra ir, žinoma, krepšiniu“, – sakė R.Valatka.

Norvegijos žiniasklaidos koncernas „Schibsted“, kuriam priklauso portalas 15min.lt ir savaitraštis „15min“, Baltijos šalyse valdo net 4 portalus rusų kalba: tai populiariausias Latvijos portalas TVNET bei trys portalai Estijoje – seniausio laikraščio „Postimees“, savaitraščio „Den za dnem“ ir pramoginio pasaulio naujienų „Limon“. Visi kartu per dieną jie pateikia daugiau nei 250 straipsnių bei naujienų, tad su kaimynais glaudžiai bendradarbiaujantis 15min.lt išsamiai nušvies įvykius ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)