Filmas “Tadas Blinda. Pradžia” bus įkeltas į “iTunes”  (11)

Paslauga “iTunes Music Store” pradėjo veikti Lietuvoje jau prieš gerą pusmetį. Per “iTunes” jau galima įsigyti Andriaus Mamontovo, Vidžio su Mario Basanov, Leon Somov su Jazzu, Jurgos, “Skamp” ir kitų atlikėjų muzikos. Bet dabar žengiamas rimtesnis žingsnis – planuojama patalpinti ir visus nepriklausomos Lietuvos kino rekordus sumušusį lietuvišką filmą “Tadas Blinda. Pradžia”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelias dienas Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) vyko “iTunes” pristatymas muzikos bei filmų kūrėjams. Ten kalbėjo ir “Tadas Blinda. Pradžia” režisierius Donatas Ulvydas – jis tikino, kad “iTunes” ypač svarbus tiems kūrėjams, kurie nori būti žinomi tarptautinėje rinkoje:

Kai tik pradedu kalbėtis su savo kolegomis iš Vakarų, visi jie nori kuo greičiau pamatyti filmą ir labai nustemba, kad jo negalima įsigyti “iTunes”. Paskutinį kartą toks pokalbis vyko JAV ir turiu pasakyti, kad man buvo gėda prisipažinti pašnekovui, jog mūsų filmo “iTunes” vis dar nėra…

Taip pat pasisakė ir Andrius Mamontovas, kurio keletą paskutinių albumų galima per “iTunes” įsigyti nuo praėjusių metų spalio mėnesio:

Džiaugiuosi visai neseniai iš “iTunes” gavęs savo pirmąjį atlygį. Kadangi prieš tai tuos albumus dalinau nemokamai – man tas uždarbis nėra mažas.

Tiesa, kol kas patys Lietuvos atlikėjai sukelti savo muzikos į šią internetinę erdvę dar negali. Tam reikia susirasti distributorius užsienyje. Andrius pasakoja savo kelią:

Susiradau vieną iš daugybės kompanijų, oficialiai atstovaujančių “iTunes”, kuri teikia muzikos įkėlimo paslaugas, techninę pagalbą bei detalias ataskaitas. Aš pasirinkau www.tunecore.com. Tad dabar viskas paprasta. Norint, kad albumas būtų “iTunes” ir kitose skaitmeninėse muzikos parduotuvėse visus metus, reikia sumokėti tik 50 JAV dolerių metinį mokestį

Jis planuoja netrukus į “iTunes” patalpinti visą savo diskografiją ir kolegoms rekomenduoja kelti ne tik naujas dainas, bet ir senus įrašus. “Kol kas daugiausiai lietuvių muziką perka emigrantai, kurie nori įsigyti ir klausytis tų dainų, kurios skambėjo dar jiems būnant Lietuvoje”, – patirtimi dalinasi muzikantas, kuris tikisi, kad jau artimiausioje ateityje “Apple” muzikos ir filmų parduotuvėje daugės ne tik lietuviškų įrašų ir filmų, bet ir lietuvių, kurie mieliau pirks šioje internetinėje parduotuvėje, o ne siųsis viską nelegaliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(1)
(0)
(0)

Komentarai (11)