AMD paliko vyriausiasis grafinių procesorių kūrėjas Eric Demers  (1)

Kompanija AMD savo komandoje neteko dar vienos esminės figūros. Šį kartą atsistatydino Eric Demers, AMD viceprezidentas ir grafinių procesorių padalinio vyriausiasis inžinierius. Laikinai E. Demers pareigas perims neseniai AMD pradėjęs dirbti Mark Papermaster.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eric Demers pasitraukimas, kokia bebūtų to priežastis, iš naujo verčia susimąstyti apie AMD vadovybės gebėjimus suvaldyti situaciją ir išlaikyti kompanijos užsibrėžta kursą naujos strategijos kryptimi – į ekonominės klasės sistemų ir energetiškai efektyvių skaičiavimo platformų pusę. Net ir naujos strategijos atveju E. Demers liko esmine persona, kuriam buvo patikėta formuoti produktų liniją ir kuris buvo atsakingas už naujų produktų kūrimą. AMD tikina, jog kandidatūra į atsilaisvinusią vietą jau renkama.

Eric Demers savo inžinieriaus karjerą pradėjo dar 1990 metais kompanijose „Matrox Graphics“ ir „Seiko Epson“. Vėliau ketverius metus darbavosi kompanijoje SGI. Kai David Orton ir Rick Bergman įkūrė kompaniją „ArtX“, konsolei skirtų „Nintendo Gamecube“ grafinių procesorių gamintoją, jie pasikvietė ir E. Demers.

2000 metais kompaniją „ArtX“ įsigijo „ATI Technologies“, kurioje vėliau E. Demers darbavosi prie „Radeon 9700“ grafinio procesoriaus. 2006 m. ATI, kaip jau žinome, tapo sudėtine AMD dalimi. Ir, jau dirbdamas AMD, E. Demers vadovavo tokių produktų kūrimui, kaip „AMD Radeon HD 5800“ „Evergreen“ bei „AMD Radeon HD 7900“ „Southern Islands“. Akivaizdu, jog toks specialistas ilgai be darbo nebus: jo patirtis tikrai praverstų tiek AMD konkurentei NVIDIA, tiek ir „Intel“, ARM bei kitoms su grafiniais procesoriais dirbančioms kompanijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: