„Twtter.com“ ir „Wikapedia.com“ savininkai nubausti už sukčiavimą  (3)

Interneto vartotojus apgaudinėjusių svetainių „Twtter.com“ ir „Wikapedia.com“ savininkams teisėsauga skyrė $156 000 baudą, o patys domenai bus užblokuoti, praneša interneto portalas „Mashable“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D. Britanijos ryšių ir komunikacijų reguliavimo institucija prilygino šių interneto portalų veiklą sukčiavimui, kadangi jos kopijavo tikrąsias svetaines – „Twitter“ ir „Wikipedia“ – bei klaidindavo vartotojus, kurie padarydavo klaidą, įvesdami tikrąjį populiarių interneto portalų adresą.

Tokios didelės baudos priežastimi tapo ne tik tikrųjų prekės ženklų bei adresų savininkų reikalavimai, tačiau ir finansinės machinacijos, kurias vykdė „Twtter“ ir „Wikapedia“ savininkai, priversdami užklydusius lankytojus išleisti tam tikrą sumą pinigų.

Reikia pažymėti, jog netikrų svetainių dizainas mažai kuo skyrėsi nuo originalų. Be to, portalų savininkai sukūrė savo pinigų „ištraukimo“ iš vartotojų schemą: lankytojas sužinodavo apie didelio prizo laimėjimą (paprastai būdavo minimi planšetiniai kompiuteriai „iPad“), vėliau „laimėtojui“ buvo siūloma užpildyti anketą, kurios klausimai buvo siunčiami trumposiomis žinutėmis. Kiekvienas nusiųstas atsakymas šių svetainių lankytojams kainuodavo $2,3 (~ 6,1 lt).

Viena iš nukentėjusių lankytojų pranešė, jog už bandymą gauti išsvajotą „iPad“ iš jos sąskaitos buvo nuskaičiuota $98 (~ 255 lt). Po daugybės skundų, atitinkamos institucijos atkreipė dėmesį į šių svetainių keliamą pavojų bei priėmė sprendimą uždaryti šiuos domenus, o sukčiavimui skirtų svetainių savininkus įpareigojo sumokėti minėtą $156 000 baudą bei grąžinti visus pinigus, kuriuos sumokėjo apgauti lankytojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)