Vibruojantis "Google Doodle" (Video)  (7)

Vibruojantis, žinoma, perkeltine prasme, tačiau Heinrichas Rudolfas Hercas šiemet būtų sulaukęs 155-tos didžiosios vibracijos (žmonių kalba – jam būtų sukakę 155 metai). Šią sukaktį nusprendė paminėti ir "Google".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Data verta paminėti, nes kompiuterių pasaulyje dar prieš keletą metų dažnio matavimo vienetai hercai buvo labai svarbūs, matuojant procesoriaus spartą ir lyginant tarpusavyje kelias tokio tipo sistemas. 1930 metais IEC jo garbei pavadino SI sistemos virpesių dažnio matavimo vienetą.

Anot "Wikipedijos":

Heinrichas Hercas pirmasis gavo elektromagnetines bangas, kurių buvimą teoriškai nuspėjo Robertas Maksvelas. Elektromagnetinių bangų savybių tyrinėjimai, kuriuos Hercas atliko, parodė, kad šioms bangoms taikomi tie patys dėsniai, kaip ir šviesos bangoms.

Taigi, Hercas svarbus, ne tik tuo, kad jo vardo vienetais matuojame procesorių spartą, tačiau žymiai svarbesnis tuo, kad atradęs ir ištyrinėjęs elektromagnetines bangas, įtvirtino fizikos pagrindus, be kurių negalėtų egzistuoti šiuolaikinės skaičiavimo sistemos, radijo ir televizijos transliacijos. Na, o "Google" šią sukaktį paminėjo sukurdama elegantiškai atrodančią animaciją, kurios jei nespėjote pamatyti pirmame paieškos puslapyje, išvysite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Dainius Tulaba
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: