JAV - nepasitenkinimas dėl 2,5 Lt/l kainuojančio benzino  (30)

Prieš rinkimus Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama sulaukė daug neigiamos reakcijos dėl išaugusių energijos išteklių kainų. Amerikiečiams ypač aktuali benzino kaina, kuri jau pasiekė ten neregėtas aukštumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Floridoje vidutinė benzino kaina išaugo iki 3,69 JAV dolerio už galoną (maždaug 2,5 lito už litrą). Kalbėdamas Majamio universitete, Floridoje, B. Obama gynė savo energetikos politiką ir pasišventimą švariai energijai. B. Obama perspėjo, kad nėra jokių stebuklingų sprendimų, dėl kurių benzino kainos greitai sumažėtų, informuoja BBC. Savo kalboje B. Obama sukritikavo oponentus ir sakė, kad kai kurie politikai augančiomis benzino kainomis pasinaudotų politiniais tikslais.

"Tik politikoje žmonės skatina blogas naujienas ir tik joje jie jas sutinka taip entuziastingai", - kalbėjo B. Obama. Prezidentas pabrėžė, kad nėra jokių "stebuklingų sprendimų", kuriuos priėmus degalų kainos sumažėtų, o naftos kainos priklauso nuo įvykių pasaulyje.

B. Obama pridūrė, kad degalų kaina amerikiečiams išaugo dėl didėjančios naftos paklausos besivystančiose rinkose ir didėjančios politinės įtampos Artimuosiuose Rytuose.

Kai kurie ekspertai mano, kad JAV ekonomika nukentėtų, jeigu degalų kainos pakiltų virš 4 JAV dolerių už galoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (30)

Susijusios žymos: