Kompiuterių gamintojas „Dell“ pasiekė rekordinius metinius rezultatus  (8)

Kompanija „Dell“ publikavo finansinę ataskaitą apie 2011 m. IV ketvirtį ir apskritai visus finansinius metus (kurie „Dell“ atveju baigėsi vasario 3 d.). Reikia pastebėti, kompanija turi kuo pasigirti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per tris paskutinius 2011 m. mėnesius „Dell“ gavo $16,0 mlrd. pajamų, o tai yra 2 % daugiau, nei prieš metus. Vis tik grynasis pelnas sumažėjo 18 % – nuo $927 mln. iki $764 mln.

Įrangos pardavimai dideliems verslo klientams padidėjo 5 % ir sudarė $4,9 mlrd. Mažo ir vidutinio verslo segmentas „Dell“ atnešė apie $4,0 mlrd. pajamų, o tai yra 6 % daugiau, nei prieš metus. Savo ruožtu, vartotojų segmente pajamos sumažėjo 2 % iki $3,2 mlrd. Tiekimas valstybiniam sektoriui sumažėjo 1 % iki $3,9 mlrd.

„Dell“ pažymi, jog per praėjusius finansinius metus kompanija pasiekė istoriškai rekordinių rezultatų. Pajamos pasiekė $62,1 mlrd., grynasis pelnas – beveik $3,5 mlrd., o tai yra trečdaliu daugiau, nei ankstesniais finansiniais metais.

Galima priminti, jog didžiausių pasaulyje kompiuterių gamintojų penketuke 2011 m. IV ketvirtyje kompanija „Dell“ užėmė trečią vietą, pardavusi 11,6 mln. vienetų kompiuterių, o rinkos dalis sudarė 12,6 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: