„Google“ kuria valdymo balsu sistemą, skirtą „Google TV“  (0)

JAV patentų ir prekės ženklų interneto svetainėje (USPTO) pasirodė patentinė paraiška, iš kurios galima suprasti, jog korporacija „Google“ ruošia valdymo balsu sistemą savo interaktyvios televizijos platformai „Google TV“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Faktiškai kalbama apie intelektualaus pagalbininko „Siri“ analogą (šis, kaip žinome, „įsitaisęs“ „iPhone“ telefonuose). „Google TV“ atveju vartotojas galės valdyti televizorių balso komandomis per specialią programėlę, įdiegtą į „Android“ valdomą išmanųjį telefoną arba planšetinį kompiuterį. Pažymima, jog sistema leis „bendrauti“ su televizoriumi nuotoliniu būdu: pavyzdžiui, artėdamas prie namų, vartotojas galės duoti komandą įjungti vieną ar kitą TV kanalą arba atidaryti kokio nors pramoginio portalo tinklalapį.

Priminsime, jog „Google TV“ platforma suteikia paprastą ir patogią prieigą prie interneto resursų per televizorių ar TV priedėlį. Vartotojai gali atlikti paiešką internete, lankyti socialinius tinklus, peržiūrėti vaizdo medžiagą ir t. t.

Informacijos apie praktinę „Google TV“ skirtos valdymo balsu sistemos realizaciją kol kas nėra. Tuo tarpu kompanijos konkurenta nesnaudžia: analogiškas sistemas intensyviai kuria ir "Apple", ir "Microsoft". Beje, "Microsoft" sugebėjo visus aplenkti mažiausiai vienu dideliu ėjimu ir balsu valdomos televizijos paslaugą jau pristatė oficialiai. Tiesa, kada šį paslaugą pasieks rinką nėra aišku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: