Gatvės „drifteris“: uždraustas vaisius visada saldžiausias

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zebediejus 2012-02-27 09:46
Per tokius debilus "sportininkus" normalūs žmonės negali miegoti naktimis. Tai žinau iš savo patirties. Pastoviai prie namų (miegamasis rajonas) renkasi panašus silpnapročiai ir iki 2 nakties brūžina savo "techniką". Nori sportuoti - važiuok į trasas ir draskykis, o ne drumsk žmonių ramybę savo "sportiniais" pasirodymais. Jie įdomus tik tokiems pat kompleksuotiems dvasios ubagams, manantiems, kad kiti žavisi ir stovi išsižioję iš pavydo. Ne iš pavydo tai vyksta, o išsižioji iš suvokimo kokiu debilų esama.. Imkit pavyzdį iš kartingų - ir smagu ir šaunu ir savo vietoje.
mental1ty 2012-02-27 10:15
Jei tai darosi miegamajam rajone iškarto kviesčiau policiją.
simakas 2012-02-27 10:31
neblogom diagnozėm argumentuoti pasisakymai, siūlyčiau pažiūrėti, gal yra idomių straipsniu delfi..
blizzard 2012-02-27 11:11
Pritariu straipsniui. Kažkaip neatsimenu kada teko skaityti straipsnį jos eismo įvykį būtu sukėlęs koks lenktynininkas ar drifteris. Tačiau tokius žmones lengviausia apkaltint dėl mūsų pačių supratimo stokos. Zebediejus, jeigu matai kaip automobilis šonu slysta 140km/h+ greičiu tikrai išsižioji nes tai baugina ir sukelia tam tikrus kitus jausmus, niekas čia nekalba apie pavydą (išskyrus tave ) yra žmonės kuriems patinka megzti yra žmonės kuriems patinka lenktyniauti, jeigu tau tai nepatinka niekas už tai tavęs dvasios ubagu nevadina (matyt kaip tik todėl tu turi galimybę dvasios ubagais išvadint kitus..) Beje suprantu ir tave, miegamajame rajone tokios lenktynininkai tikrai nepageidaujami, bet iš kitos pusės žiūrint, kažin ar ten buvo drifterei, nes jiems reikia plačių kelių ar kelių su daug posūkių, kelių kuriuose yra ilgesnės atkarpos didesniam greičiui išvystyti.
Zebediejus 2012-02-27 11:13
Kviečiau kelis kartus. Atvažiuoja, pravažiuoja, tuo metu "sportininkai" nurimsta. Išvažiuoja policija - vėl iš naujo. Net straipsnyje gi parašyta kaip paleidžia "šaunuolius".
Zebediejus 2012-02-27 11:16
O tamstai reikalingi kažkokie stipresni argumentai nei tokių kvailučių pasirodymai 2 valandą nakties miegamajame rajone? Turbūt nereikia priminti, kad pas juos ir duslintuvai "sportiniai", t.y. girdimi ne tik toje gatvėje kur jie "sportuoja". Atleisk, bet žmonės specialiai negerbiantys kitų man yra debilai ir kitokių argumentų čia nebereikia. Dėl Delfio, ačiū, paskaitinėsiu.
Zebediejus 2012-02-27 11:20
Taip, viskas teisingai. Vieniems patinka megzti, kitiems lenktyniauti. Pats esu ne prieš pralėkti draugo sportiniu kartingu. Bet tą darau tam skirtoje vietoje, netrudydamas kitiems. O kelias prie mano namo platus, prospektinis, su didele aikštele gale, taigi, ten "pasirodymų" netrūksta. Tiesiog pikta kai chuliganai aprašomi kaip kažkokie mistiški naktiniai didvyriai, kurie daro nuostabų darbą.
blizzard 2012-02-27 11:24
Nufotografuok, nufilmuok su kaimynais į lauką išeik mentam parodyk kurie ten lenktyniauja ir t.t. bet matyt tiek ir tetrukdo.. kokie dar chuliganai? matei kaip jų automobiliai paruošti? galvoji ten visiški kaušai važinėja? straipsnyje puikiai aprašyta kas yra chuliganai ir kas ne. beje tam pačiam straipsnyje parašyta kad nėra tam skirtų vietų..
Zebediejus 2012-02-27 11:34
Tai mašinai keliasdešimt tūkstančių sukrapšto, o aikštelės išsinuomot neišgali? Gal tiesiog prioritetai neteisingi..
Impintinas 2012-02-27 11:42
Aš irgi nejaučiu jokios pagarbas taip vadinamiems "driftininkams" ir panašiems. Gražu pažiūrėt į profesionalius vairuotojus, kurie tikrai žino, ką daro. Ir tai daro trasose ar tinkamose vietose. Ir nesakyk, Blizzard'ai, kad tokie gaidukai lenktyninkai ir drifteriai, kur mieste draskosi, avarijų nepadaro. Pats esu vieną kartą matęs avariją, kai toks padarę, o apie pavojingas situacijas jau net nekalbu. Važiuoja ir pavojų tik kelia sau ir kitiems
blizzard 2012-02-27 11:51
Na nežinau su specialiai paruoštomis mašinomis dar nei vieno neteko matyti kuris padarė avariją, o ir girdėti neteko per žinias (būtų gana populiari naujiena..), teko porą matyti bet jie irgi važiavo tvarkingai. Už tai teko matyti avariją sukeltą 2 chuliganų su bmw automobiliais, žinoma standartiniais, geriausiu atveju čipuotas variklis, bet akivaizdžiai dėl neparuošto pilnai automobilio ir patirties stokos, pilietis sugebėjo užkišti iš priekio atvažiuojančiam automobiliui kuris jį netgi apvertė, greitis irgi nebuvo toks didelis apie 50km/h, bet tokio greičio matomai užteko kad visiškai suniokotų kito vairuotojo mašiną ir apsiverstų, visa laimė kad bent jau diržą susiprato užsisekt prieš išvažiuodamas į gatvę.. o geriausia kad mašinų praktiškai nebuvo, bet vis vien sugebėjo tai vieninteliai užkišti ir padaryti avariją o tas su kuriuo lenktyniavo irgi vos spėjo sustoti būtų dar ir tas tai pačiai mašinai į šoną įvažiavęs..
DIoX|DaZ 2012-02-27 12:03
Puikus straipsnis, labai geras palyginimas tarp drifterių ir chuliganų, o keltas postų aukščiau - tikrai neskiria - ar net nenori skirti vienų nuo kitų asmenybių, visi yra blogi - ir visi kenkia, nesvarbu kas kaip ir kur. Na taip suprantama, tačiau labai nesmagu kai tapatina vienus su kitais - čia kaip kiniečius su japonais... visi jie siauraakiai tai reiškias visi gyvena šiaurės korėjoje ?
Zebediejus 2012-02-27 12:22
Kai naktį triukšmaujama gatvėse tikrai nėra didelio skirtumo ar tai profesionalas ar eilinę BMW pasikinkęs pacukas Gal tik rizika stovinčioms mašinoms mažesnė, bet triukšmo prasme skirtumo jokio.
Impintinas 2012-02-27 12:29
Važinėja neleistinose vietose Kelia triukšmą gyventojams (nes natkimis važinėja - antras pažeidimas) Rizikuoja trečiųjų asmenų sveikata, nes nežinai, kas išbėgs į gatvę (vis tik mieste važinėja). Jie irgi kelių gaideliai, kad ir ką sakytų.
perihellis 2012-02-27 14:33
man atrodo, kad žmonės kažkokių kompleksų ar traumų turėjot gyvenime, kad taip visų nekenčiat.. ps. Kiek pastebėjau dauguma vairuotojų temoka važiuo tik tiesiai (dažnai matau iš lėto vingiuojant kokiu vingiuotu keliuku, nors puiki danga, ir poto tik privažiavus tiesų kelią, nors danga apgailėtina užspaudžia ir nulekia), tai kai patys nemoka, tai dauguma matyt galvoja, kad ir kiti lygiai taip pat nemoka. yra ir mokančių, ir patirties turinčių ir sakyčiau visa galva "aukštesnių" vairuotojų, negu čia jūs beieškantys prie ko prikibt. Kaip va dabar dar išpopuliarėjo filmuoti ir dėti į internetą filmukus, kaip kas nors neparodė posūkio rikiuodamasis ar aplenkė per ištisinę..primena man močiutes, daugiabučių kiemuose žiūrinčias pro langus ir matyt neturinčias, ką veikt.
Wolfy 2012-02-27 14:59
Pats prijaučiu driftingui ir nieko blogo nematau, jei nakti, kur eismo beveik nėra - jie važinėjasi. Pats posūkiais slidinėju tik žiemą, nes auto nėra galingas, tai ant asfalto slysti nėra šansų, na nebent ant šlapio. Be abejo, slidinėju tik "su protu" ir to nedarau esant šalia žmonėms ar automobiliams. Pagal mane, pavojingiausi vairuotojai yra tie, kurie turi per galingas mašinas ir bando kažką iš jų išspausti, apie tai nieko nežinodami arba tie, kurie važiuoja tik "tiesiai", ir aplinkui nieko nemato.
Aritmometras 2012-02-27 15:54
Aš mėgstu šaudyti. Ir turiu galimybes tai daryti. Tačiau naktį nešaudau gatvėje, kai žmonių nėra. Gal vertėtų pabandyti, nes manau, kad susilaukčiau kai kurių personažų palaikymo: juk darau tai saugiai, naktį, kam patinka megzti, kam šaudyti, kam driftinti... Viskam yra sava vieta. Esu bandęs išprovokuoti slydimą ir jį suvaldyti, kad žinočiau kaip elgtis ne teoriškai, bet praktiškai. Tačiau to nedariau gatvėse. Susiradau aikštelę, kurioje vieninteliai nuostoliai būtų mano. Gatvė ne vieta lenktynėms.
perihellis 2012-02-27 16:07
ir kaip sekėsi slysti?
blizzard 2012-02-27 16:16
Ne tiesiog Lietuvoj toks mentalitetas yra tiksliau sakant tolerancijos stoka kitiems. Taipogi ir iš chuliganų pusės, jeigu kaip minėjo Zebediejus, po langai vidurį nakties duodas.. bet tolerancijos stoka jaučiama.. ir čia nėra kalba vien apie taisyklių laužymą būtent šituo atveju čia daugiau siekiama kitą paniekint ar jam pakenkt, juk straipsnyje užsiminta jog imamasi įvairių saugumo priemonių, automobiliai tam paruošti, sustatomi žmonės su racijom kad praneštų apie galimą pavojų, susigalvojami tam tikri šviesos signalai įspėjantys iš galo važiuojantį vairuotoją, viskas daroma tik tuščiose gatvėse naktį kuomet nėra eismo ir t.t. tačiau vis vien atsiras veikėjų, kurie sugebės įgelt bet kokia kaina, panaudojęs tiek KET kaip argumentą, tiek asmeninį nepasitenkinimą. Taip jie pažeidinėja KET, bet tai daro tuomet kaip niekas kitas nevažiuoja keliu, taip jų automobiliai skleidžia triukšmą, bet ne visada tą daro miegamuosiuose rajonuose (šiuo atveju aš pilnai suprantu..), bet tai jiems patinka ir yra papildomas užsiėmimas, taipogi kiti turi galimybę tai stebėti. Susidaro įspūdis, kad žmonės tiesiog negali toleruoti kito žmogaus laimės ar džiaugsmo, šiuo atveju būtent kalbu apie Aritmometras komentarą, panašu kad tu jų kaune net nesi matęs, arba tau net nėra jie sutrukdę, tačiau vis vien stengiamasi įgelt kažkaip.. beje straipsnyje parašyta kad visi pradeda būtent aikštelėse ir po to pereina prie gatvių, kai kurie iš aikštelių neišeina, nes gatvėse jie neturi pakankamai įgūdžių, bet faktas yra tas kad jie tai puikiai supranta ir nelekia stačia galva gatvėm, jeigu mato jog tam neturi įgūdžių. Beje gali naktį šaudyt, apšviesk teritoriją, taikinį, pastatyk iš abiejų pusių po žmogų kurie prižiūrėtų kad niekas nepasimaišys tau prieš taikinį ir šaudyk kas trukdo.. Beje kodėl pats bandei aikštelei jeigu tam yra pritaikytų vietų? aikštelėse to daryt irgi negalima, nesvarbu kad ji buvo tuščia. Siūlau išmokt toleruot kitus ir prisitaikyt prie kitų, tuo labiau kad tokie asmenys tikrai velniškai didelių nepatogumų jum nesukelia.. ir užsiimdami savo veikla prirsitaiko pagal daugumos normas, vidurį baltos dienos nedriftina ir t.t.
Omikron 2012-02-27 16:33
Sunku vertinti šią situaciją dideliuose miestuose, bet mažesniame miestelyje kartais tenka pasisukinėti siauresnėse gatvelėse bei miegamuosiuose rajonuose vien dėl policijos. Naktimis neturi ką veikti, patruliuoja ir kabinasi net kai važiuojama neviršijant greičio, o tiesiog greičiau įveikus posūkį. Po kiekvieno sustabdymo kuriam laikui vengi pagrindinių gatvių ir tik po kurio laiko sugrįžti tik tam kad vėl sustabdytu... Tiesa mašina be sportinio išmetimo, tad garso lygis gana žemas, tačiau gaila kartais drumsti žmonių ramybe dėl nesupratingu policininku