Chaotic Moon Labs pristatė mintimis valdomą riedlentę (Video)  (1)

Kompanijos „Chaotic Moon Labs“ inžinieriai sukūrė riedlentę „Board of Imagination“, kurią galima valdyti mintimis - smegenų impulsus fiksuoja specialus neurošalmas, iš kurio informacija perduodama valdymo įrangai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Riedlentės valdymui naudojamas neurošalmas „Emotiv EPOC“, kuris buvo išleistas 2008 metais. Jis turi daug elektrodų, kurie fiksuoja smegenų impulsus ir perduoda informaciją belaidžiu kanalu į kompiuterį.

Norint važiuoti naująja riedlente, reikia užsidėti šalmą ir sukoncentruoti mintis apie judėjimo kryptį ir greitį. Riedlentę „Board of Imagination“ valdantis planšetinis kompiuteris priima iš neurošalmo ateinančius signalus ir juos paverčia į atitinkamas elektrinio variklio judesio komandas „greičiau“, „lėčiau“, „stoti“ ir pan.

Maksimalus naujosios riedlentės greitis – 50km/val. Su pakrautu elementu riedlentė daugiausiai gali nuvažiuoti 16 kilometrų.

Chaotic Moon Labs' Board of Imagination from Chaotic Moon Studios on Vimeo.

Tai jau ne pirma „Chaotic Moon Labs“ patobulinta riedlentė – neseniai rašėme apie riedlentę „Board Awesomeness“, kuri valdoma gestais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)