AMD perka mikroserverių gamintoją „SeaMicro“  (0)

Maždaug prieš metus kompanija „Intel“ paskelbė apie savo planus vystyti veiklą mikroserverių kūrimo srityje. Be „Intel“, dėmesį į mikroserverius atkreipė ir tokios kompanijos, kaip „Dell“ ir HP. Panašu, jog šios srities perspektyvomis susidomėjo ir AMD, kuri įsigijo vieną mikroserverių kūrimo pradininkių kompaniją „SeaMicro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš tokių mikroserverių sistemų ypatybių yra itin didelis bei tankus mažai energijos suvartojančių procesorių masyvas. Tūkstančiai daugiabranduolių procesorių (pvz. „Intel“ sistemose – „Atom“) turėtų ne tik išsitekti kompaktiškame korpuse, tačiau ir sėkmingai paskirstyti apkrovą visiems procesorių branduoliams. Ir tai nėra labai lengva ir paprastai išsprendžiama užduotis. Paskirstymo lygmuo smarkiai išauga, o tai apsunkina duomenų srauto valdymą, darbą su periferija ir panašiai.

Tačiau dar anksčiau nei „Intel“ ar kokios kitos stambios IT įmonės mikroserverių idėją ėmė plėtoti jaunos kompanijos, kurios vis dar mažai žinomos. Prie tokių kompanijų galima priskirti 2007 m. JAV įsikūrusią „SeaMicro“. Būtent tokios kompanijos žada proveržį, kadangi mikroserverių kūrimas – tai jų gyvenimas.

Akivaizdu, jog kompanijos „SeaMicro“ patirtis, projektuojant mikroserverius, tokia sėkminga, jog ji pateko į kompanijos AMD interesų sferą. Pastaroji niekaip negalėjo apeiti šio temos, kadangi garsiai pareiškė apie strategijos keitimą ir persiorientavimą į energetiškai efektyvių bei „debesų“ technologijų pusę. Viso to pasekmė – vakar AMD paskelbtas pranešimas apie ketinimą įsigyti „SeaMicro“ už maždaug 334 mln. JAV dolerių.

Reikia pabrėžti, jog AMD neplanuoja toliau gaminti „SeaMicro“ mikroserverių. Ji tik pasiima architektūrinius „SeaMicro“ sprendimus bei specialiąsias technologijas, kurios skirtos valdyti duomenų srautus daug procesorių branduolių turinčioje aplinkoje. Šių metų rudenį AMD planuoja išleisti pirmuosius „Opteron“ mikroprocesorius su „SeaMicro“ technologijų palaikymu. Tai bus platformos, skirtos OEM gamintojams. Įdomu pažymėti, jog kompanija AMD kol kas neplanuoja „SeaMicro“ technologijų panaudoti mikroserveriuose su „Bobcat“ klasės procesoriais, nors jie kaip tik ir geriausiai tinka šiai nišai. Matyt, AMD šiuo klausimu turi savų planų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: