Nuo kovo 1-osios nauja „Google“ privatumo politika: esate sekamas dar labiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidziux 2012-03-02 09:42
kažkaip nepergyvenu, neturiu ko slėpti
kiesza 2012-03-02 10:14
Tikrai, švarios sąžinės žmonės tik pasijus dar saugesni, nes sistema suseks piktadarius
infoguru 2012-03-02 10:41
Čia paranojiko straipsnis ar kaip? Jei "neseks" Google "seks" Yahoo, Bing, Vimeo ar bet kas kitas. Visi kas nori geriau reklamuoti savo produktus ar paslaugas ir pataikyti į tikslinę rinką renka statistiką, nes jos nerenkant tai tas pats kas šaudyti į antis tuščiais šoviniais. Vieną esminį patarimą praleido gerbiamas autorius - Jei nenorite kad jus "sektų" - ištraukite interneto kabelį ir išjunkite kompiuteri.
Neodan 2012-03-02 10:44
Googlui pliusas uz tai, kad jie viesai viska pasako ka daro (viska daro skaidriai). Nes visi tokie sekimai jau senai vyksta ivairiuose vietose (daugumos dievinami Facebook, Apple, Microsoft,...). Net ir technologijos.lt puslapyje jus seka reklamos pardavejai.
mar444nas 2012-03-02 11:13
Tai juk jei nenori kad google sektu ka veiki youtubej gmaile ir panasiai ir is ju surinktus duomenis kaskaip subendrintu ar ka ten ji daro tai juk galima susikurti kelis google acauntus- viena gmail. kita youtube ir panasiai.ir po narsymo atsijungineti. ir aiskus jei turi gmail acaunta tai su juo neini i youtube ir atvirksciai. Tiesiog nebus isko bendrai rinkti duomenis tai googlei. Juk ji nezinos kad vienas ir tas pac acauntas naudojasi keliomis paskiromis. Juk youtube ziureti galima ir neprisiregistravus. O pasta juk galima susikurti nuosava tik aiskus uz ji reiks moketi.
Toxis 2012-03-02 11:45
vienas dalykas yra but pamishusiu folginiu skrybeliuochiumi (aka samokslo teoriju shalininku:), kitas reikalas skleist panika ir klaidingus patarimus vieshai... Ziuriu technologijos tampa folginiu skybeliuociu draugijos dienrashchiu... taigi - visu pirma googlas ne vienintelis taip elgiasi, jis vienintelis ta daro atvirai ir jus apie tai perspeja - microsoftas renka informacija apie jus, nesvarbu kokiam puslapyje jus esat, jus galit googlint - jei naudojat ie9 - microsoftas ta informacija renka lygiai taip pat daro applas (visiem kas naudojasi iphone'ais ir mac'ais), tik jie apie tai pranesha tyliai giliai, giliai euloje - googlas apie tai perspeja vieshai ir duoda patarimus, kaip to isvengt (kiek tas imanoma pasitelkus incognito browsing - kitas klausimas, bet jie duoda 'alternatyva'). Negana to, jis isipareigoja niekam neperdavinet tavo info (ishskyrus kai to legaliai prasho valdzia=) - microsoftas pvz sako, kad jie _beveik_ niekam neperdavines.. ishskyrus, kartais imonem, kurias jie samdo, savo subsidiary imonem ir pan... Googlas uzh tai bent 'apsimoka' aukshtos kokybes nemokamom paslaugom, kai tuo tarpu ms/apple uz tai kad rinku is jusu duomenis uz tai dar ir nuplesia is jusu pinigu (gerai, cia bishki overstatement'as - bet jis skirtas komishkam faktu ishputimui, ne realybei aprashyt;) Taigi sakymas, kad norint isvengt info apie tave rinkimo reikia naudot yahoo meila ir binga yra kaip minimum klaidinantis (neskaiciuojant, kad jis yra absoliuciai klaidingas:) - taip tiesiog leisit apie save duomenis rinkt kitai korporacijai;) o ka jau kalbet apie snukiaknyge, kuri jusu duomenis tiesiog naglai pardavineja kitiems - bet negi burnosi priesh times man of the year;)
Anonymous 2012-03-02 12:37
O į ką keisti gmail? Į mail.com? Bet tas irgi amerikonų, taigi... Ir dar beveik yahoo klonas Ar yra europietiška pašto taryba? Ar kokia skandinaviška?
MantasNo 2012-03-02 13:06
myopera.com cia operos browserio kompanijos. Norvegiskas berods.
Toxis 2012-03-02 14:04
Jei reikia kazhko saugaus - yra toks dalykas kaip safe-mail.net
Anonymous 2012-03-02 15:06
Opera tiems, kas naudojasi opera? Che, aš firefox fanatikas Taigi - patarimas geras, ačiū, bet man netinka Kitas - safe-mail.net - įdomus projektas, su nedideliu trūkumu „3 Mb space is free“ Pvz, bigstring.com - „login with facebook“ - ir net nebereikia klausti, ar verta ten kurti pašto dėžę... aussiemail.com.au - australiškas paštas, bet irgi nedaug siūlo už dyka. canada.com, sako, irgi siūlo paštą, tik neradau kur tas paštas Lietuviški paštai - neatrodo ei patikimi, nei ilgaamžiai. Takas.lt atrodė kai koks gigantas - kur dabar jis?! Rusiškos pašto tarnybos - tokios pat „saugios“ kaip ir amerikoniškos, kam norės, tam ir naudos duomenis. Tai ar yra alternatyva gmail? Yahoo? Ten tas pats! Mikrosofto paštai? O kuo jie kitokie, nei gmail? Taigi - parašo apie sekimą, bet neparašo, ką daryt Pataisiau: štai . Iki, gmail, buvo malonu, išeinu liūdėdamas
perihellis 2012-03-02 15:17
čia tik pumpurėlius šnekat apie visus sekimus..iš esmės visi yra sekami, gandų lygyje girdėjau, kad ES nuo terorizmo taip saugosi, tai visų ES piliečių visi įmanomi duomenys puse metų ar tai metus saugomi. Taip kad tegu seka tas googlas, kiek tik nori
Anonymous 2012-03-02 15:55
Che, kiekvienas galim galvoti, ką norim. Kam dzin tie sekimai, kam ne... Man ne kiek sekimas užknisa, o gūglio mada kaišioti visokias jų paslaugas. Pikčiau spamerio... Beje, ir Lietuvoje po truputį darosi “ne dzin“ privatumas. Už komentavimą pakliūti į teismą - nėra neįmanoma, lanvos latgos seka, bando sekti, ateityje dar labiau žiūrės nelegalią veiklą; windowsai seniai jau turi įrankius piratams išaiškinti... Ir bet kuri tarnyba galės tikrinti tavo paštą - „saugumo vardan“ arba „autorines teise saugodami“ Ir nieko mes negalim padaryti Juo labiau vienas aš - ničnieko nepakeisiu Bet bent jau nenaudosiu gūglio pašto, bent jau anam reitingų nekelsiu Galų gale - tie paštai gi nekainuoja
Smėlis 2012-03-02 16:22
vokiečių gmx.com . pats labai jau seniai naudoju. neribota talpa, 50MB attachmentai (prieš 20MB gmail), pilnai palaikomas IMAP, tik vieną reklamą rodo, tačiau adblock'as nužudo ją. kiek gmx saugiau už gmail aš nežinau. naudoju todėl, kad man patogesnis daiktas. ypač kai susikūriau dėžutę pačioj pradžioj, tai ir adresas buvo labai tvarkingas, o ne koks ten jonas1234@ .
Anonymous 2012-03-02 21:03
Iš pažiūros labai neblogai, ačiū už patarimą!
rwc 2012-03-03 09:10
, taip - esu folginis white hat. Paranojiškai saugausi. Esu dirbęs su bankų, avialinijų, geležinkelių tinklo ir interneto apsaugos sistemomis, esu konsultavęs elektroninių nusikaltimų aukas - tad puikiai tą reikalą išmanau. Ir vis tiek - bent sykį į metus pats nukenčiu. Žinau, kiek nuostolių kasmet patiria įmonės dėl vartotojų neatsargumo. Jie patys tą slepia - jei tie skaičiai būtų prieinami viešai, tai staigiai baigtųsi visos e-bankininkystės, el. paštai, išmanieji telefonai. Galėčiau pateikti konkrečius skaičius, jei nebūčiau raštiškai įsipareigojęs neišplepėti. Tai, ką skaitote šiuose straipsniuose - tik žiedeliai. Joks white hat neatskleis nei tikrosios statistikos, nei pavojingiausių būdų rinkti informaciją, ją panaudoti šantažui ar sukčiavimui, kitiems nusikaltimams.
sufas 2012-03-04 23:32
Būtų labai įdomu sužinoti iš patyrusio žmogaus patarimų, kaip reiktų geriau saugoti savo asmeninius duomenis
Toxis 2012-03-05 11:23
ir visi shie zhmones nukenchia nuo googlo? Gerbiamasai, ash nesiginchju apie informacijos sauguma apskrytai internete, kad ivedinet net savo gimimo data tokioj snukiaknygej yra idiotizmas, ash kalbejau apie baime googlui pereinant prie kitu informacijos apie tave rinkeju, kurie ta daro paslapcia.. Dar karta - googlas tavo duomenu niekam neperdavineja (ishskyrus jei to prasho policija pateikdama teisingus dokumentus). O siais laikais tave seka viskas - yra labai neblogas FF extentionas kuris parodo, kas tave seka tau judant nuo saito ish saito...