Internetinis puslapis „SETI Live“ kviečia padėti aptikti nežemiškas būtybes  (56)

Startavo naujas internetinis projektas pavadinimu „SETI Live“, kuriuo tikimasi įtraukti visuomenę į nežemiškos gyvybės paiešką. Šiuo atveju iš kompiuterių naudotojų neprašoma „paskolinti“ skaičiavimo išteklių; vietoj to jie kviečiami padėti atpažinti signalus, galimai priklausančius nežemiškoms civilizacijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetiniame tinklalapyje www.setilive.org transliuojami radijo bangų dažniai ir kita su užregistruotais kosminiais signalais susijusi informacija, gauta iš SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) tyrimų bazės, rašo bbc.co.uk. Internetinio puslapio lankytojų prašoma ieškoti „netikėtos veiklos“ ženklų. Tikima, kad žmogaus smegenys gali pastebėti tokius dalykus, kurių neaptinka automatizuotos sistemos. Projekto autorė – Jilliana Tarter, kuri vadovauja SETI instituto centrui. Moteris savo visą gyvenimą paaukojo nežemiškos būtybės ženklų paieškai. Ji tikisi, kad „Seti Live“ internetinis projektas padės suburti mokslininkų bendruomenę bei jų žinias suderinti su jau naudojamomis technologijomis.

„Gauname tokius signalus, kuriuos mūsų automatinės signalų aptikimo sistemos ignoruoja, nes tokių signalų yra per daug, – kalbėjo moteris. – Dauguma jų yra sukurti žemės dirbtinių palydovų, tačiau šiame „triukšme“ gali būti pasislėpusių signalų iš tolimųjų civilizacijų“.

SETI centras šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius finansinius laikus. Organizacija išsilaiko tik iš visuomenės suaukotų pinigų. Tačiau mokslininkų darbą finansuoja ir tokie žinomi asmenys kaip buvęs astronautas Billas Andersas, fantastinių knygų autorius Larry Nivenas ir Holivudo aktorė Jodie Foster.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (56)